in ,

Na végre! Pert indítanak a Pesti úti idősotthon ellen az áldozatok rokonai

Ügyvédhez fordult a gyászoló Csüri Krisztián és felesége

Ügyvédhez fordult a gyászoló Csüri Krisztián és felesége, mert szeretnék, ha bíróság mondaná ki: ami Julika nénivel, Krisztián édesanyjával történt a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában, az tűrhetetlen és nem ismétlődhet meg másokkal. Dr. Futó Barnabás ügyvéd szerint még a gondatlanságból elkövetett emberölés is felmerül, és valakinek vállalnia kell a felelősséget, büntetőjogi és anyagi szempontból is.

Pert indít az édesanyját gyászoló Csüri Krisztián és felesége a Pesti úti idősotthonban történtek miatt, mert nem tudnak belenyugodni abba a sok szörnyűségbe, amit Julika nénivel tettek ott.

Mint a Ripost megírta: tavaly november óta egyre embertelenebb körülmények között élt ott a néni, állapota rohamosan romlott, hagyták kiszáradni, éhezni-szomjazni, míg végül elhunyt. De nem csak Krisztián édesanyjával bántak így, a körülmények, személyi és tárgyi feltételek nem voltak adottak az idősek megfelelő gondozásához. A lapnak több gyászoló hozzátartozó, valamint volt és jelenlegi dolgozó nyilatkozott.

– Súlyosabb a helyzet, mint gondoltam – mondta dr. Futó Barnabás. – Most, hogy láttam ezeket a fotókat és videót a néniről, az iratokat a kórházi kezeléseiről és a halála körülményeiről, hallom ezt a sok borzalmat, amit a hozzátartozók elmesélnek, egészen el vagyok képedve. Itt több súlyos jogsértés is történt, ez teljesen egyértelmű. Így bánni idős emberekkel, ez egészen elképesztő – mondta a Ripostnak a tapasztalt ügyvéd.

 

Csüri Krisztiánéknak kártérítés is jár

Úgy gondolja, túl a felelősség megállapításán, Csüri Krisztiánéknak kártérítés is jár, mégpedig kétféle jogcímen. A család havonta 80-90 ezer forintot fizetett az otthonnak Julika néni ellátásáért, ezért cserébe az otthon szerződésben vállalta, hogy biztosítja az ápolást, gondozást, állandó orvosi felügyeletet és a kórházba szállíttatást szükség esetén, napi négyszeri étkezést és a gyógyszeres ellátást. – Ebből szinte semmi nem valósult meg tavaly november óta – tette hozzá az ügyvéd. Ha valaki fizet egy szolgáltatásért, amit nem kap meg, akkor a pénz visszajár.

Ezért a befizetett összeg egy része visszakövetelhető, de emellett Csüriék – és a többi gyászoló hozzátartozó – sérelemdíjra is igényt tarthat az ügyvéd szerint, az átélt fájdalmakért és veszteségért. A gyászolók az igazságért akarnak perelni: – Mi nem a pénz miatt akarjuk ezt a pert, hanem a felelősségre vonás részeként – hangsúlyozta Csüri Krisztián. – Nincs az az összeg, ami édesanyám életéért kárpótol, de tudni akarom, ki miatt kellett idő előtt, szenvedések közepette meghalnia.

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Karácsony Gergely ámokfutása a különleges jogrend időszakában, a járvány idején -Teljes lista!

Ákos szívbemarkoló trianoni megemlékezése – Videó