in ,

Kamu Geri sérthetetlen! Csak úgy magától meghalt 55 ember – A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, megszüntették a nyomozást a Pesti úti idősotthon ügyében

Mindenszo.hu kommentár: vajon ki szólt le nekünk odaátról, tengeren túlról, hogy ne bántsuk szegény Gerikét? Úgy lennénk kisegerek egy sarokban, amikor meghallgatjuk ezt a telefonbeszélgetést…

 


Megszüntette a rendőrség a Pesti úti idősotthon ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt elrendelt nyomozást, mivel a hatóság szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az ügyben többek között Tényi István és Futó Barnabás ügyvéd tett feljelentést azután, hogy kiderült: a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül sokan meg is haltak. Az országos tisztifőorvos szerint pedig legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben.

Lezárta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Pesti úti idősotthon ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt elrendelt nyomozást, mivel a rendőrség szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése – értesült a PestiSrácok.hu. A történtek előzménye, hogy a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül sokan meg is haltak. Az országos tisztifőorvos szerint pedig legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben.

 

 

 

Karácsony Gergely később dokumentumokat hozott nyilvánosságra a Facebookon, ám az origo.hu egyik beszámolójából kiderült, hogy azok nem sok mindent bizonyítanak. A Ripostnak pedig megszólalt egy 73 éves elhunyt özvegye, aki szerint az ellátatlanság vezetett férje halálához, és mint mondta, már a járvány előtt is elképesztő állapotok voltak az otthonban. Ugyanerről beszélt a Hír TV-nek Csüri Krisztián is, akinek édesanyja a Pesti úti Idősek Otthonának egyik ápolt személye volt. Édesanyja március 30-án hunyt el, akitől elbúcsúzni sem tudott. Csüri Krisztián gondos keresgélést követően, 2017 augusztusában költöztette be édesanyját a Pesti úti Idősek Otthonába, amely akkor még a higiénia, az ellátás, a személyzet szempontjából egyaránt megfelelő volt az önmagát teljes mértékben ellátni képes édesanyja számára. A problémák 2019 novemberében kezdődtek, amikor szemmel láthatóan romlottak a körülmények. 2019 novembere és 2020 márciusa között többször is igyekeztek beszélni orvossal, ám mindössze egyetlen esetben sikerült, amikor az ott lévő orvos – saját állítása szerint – csupán receptek felírására volt jelen aznap.

 

 

Az ügyben többen is feljelentést tettek, köztük Tényi István és Futó Barnabás ügyvéd, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – miután a BRFK Karácsony Gergely érintettsége miatt kérte a kizárását – foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozást rendelt el tavaly áprilisban. Információink szerint ugyanakkor az eljárást a napokban megszüntették, azzal az indokkal, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

 

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Feriné cikkünk hatására megerősítette: egyszer majd valamikor tényleg lesz Európai Nyugdíj

Elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója