in ,

Keményen üzentek Karácsony Gergelynek a Pesti úti idősotthon nővérei – „Szégyellje magát!”

Karácsony Gergely továbbra sem tesz semmit a Pesti úti idősotthonban történtek miatt, egyre többen üzennek neki, segélykérésük azonban süket fülekre talál

Karácsony Gergely továbbra sem tesz semmit a Pesti úti idősotthonban történtek miatt, egyre többen üzennek neki, segélykérésük azonban süket fülekre talál. Az intézmény nővérei most a nyilvánosságon keresztül kérték számon a bujkáló főpolgármesteren viselkedését.

Ha beszélnek, elveszítik az állásukat – így ijesztettek rá a gondozókra a koronavírus-járvány gócpontjává vált Pesti Úti Idősek Otthonában, sőt azt mondták nekik, hogy az ország más pontjain sem alkalmazzák majd őket, ha nem hallgatnak mindarról, ami a falak között történik. Ezért most név nélkül, a Riposton keresztül üzenik a fenntartónak: most is tarthatatlan a helyzet az otthonban!

Karácsony Gergely máig, a veszélyhelyzet 84. napjáig nem látogatott el a fővárosi fenntartású idősotthonba, és nem beszélt a halálos áldozatok hozzátartozóival.

Ez az az otthon, ahonnan már a járvány előtt is súlyos kiszáradással, felfekvéssel, elhanyagolt állapotban vettek fel betegeket a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a járvány kitörése óta 45-en meghaltak, több mint 300-an elkapták a koronavírust, a fenntartó mégsem tesz semmit, Karácsony Gergely pedig csak kínosan magyarázkodik, és másokra mutogat.

 

Már a vécépapírral is spórolni kell!

– Nagyon haragszom Karácsony Gergelyre, szégyellje magát!

– Tud róla, hogy még a vécépapírral is spórolni kell? A nővérek egy hónapra egy gurigát kapnak saját használatra. A szappant is nekünk kellett megvenni a saját pénzünkön a mosdóba.

– Nem veszik itt emberszámba a nővéreket. Ezen kéne változtatni.

– Mi takarítjuk a nővérszobákat, a folyosókat, mert nincs elég takarító.

– Több dolgozót!!! Amíg ilyen kevesen vagyunk, képtelenség mindenkit ellátni!

– Sokáig nem voltak megfelelő fertőtlenítőszerek! Spórolni kellett a takarítással is, pedig már járvány volt.

– Nagyon sokan kiléptek a mostani vezetőség miatt, és ezen nem segít, hogy az igazgató nyugdíjba menekül. Sőt felháborító, hogy így elengedik.

– Meghalt az egyik bent lakó mozgássérült néni fia. Egy kolléga kért a néninek egy kocsit, hogy kivihesse a fiú temetésére, de nem engedték ki. A kollégánk kiállt a néni mellett, erre kirúgták. Ez még a járvány előtt volt. Most egy ilyen vezetőség mellett áll ki Karácsony Gergely.

– Kivitték a kanapét a nővérszobából, ahol az éjszakások ledőlhettek néha 20 percre.

– Ki kéne festeni! Már régen esedékes.

– Még fénymásolópapír sincs. Hogy adjak így oda egy leletet a hozzátartozónak?

– Oktatás, képzés is kellene. Magunkra vagyunk hagyva…

 

(lokal.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Így tartanak rendet az amerikai városokban a normálisak – Képek

Rengeteg emlékező a hódmezővásárhelyi Fidesz megemlékezésén! Márky Zajra viszont szinte senki sem volt kíváncsi – Képek