in , ,

Na, már megint a románok – A románok elvinnék Orbán Viktor elől az elnöki széket

A Bloomberg úgy tudja, Klaus Johannis örömmel foglalná el az Európai Tanács elnöki pozícióját, amelyre – ideiglenesen – a magyar kormányfőnek is lehet esélye.

A Bloomberg információi szerint Klaus Johannis, Románia köztársasági elnöke szívesen lenne az Európai Tanács következő vezetője a távozó Charles Michel után.

A lap emlékeztet, ha nem születik időben megállapodás az utódról, akkor Orbán Viktor töltené be ideiglenesen a pozíciót, hiszen a második félévben Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke.

A Bloomberg szerint a közelgő magyar elnökség aggasztja az EU vezetőit, ám a Politico például azt írja, ez egyáltalán nem igaz.

Lengyel információk szerint Michel állítólag személyesen javasolta, hogy egy megkérdőjelezhető és gyors szabálymódosítással akadályozzák meg Magyarország soros elnökségét, miközben Brüsszelben már el is kezdtek keringeni hírek a lehetséges elnökjelöltekről. Az EU vezetői tehát megoldást keresnek, nehogy Orbán Viktor vegye át az irányítást, ám az európai polgárokat, úgy tűnik, fontosabb kérdések foglalkoztatják.

 

 

(Mandi)

 

 

Kohán Mátyás: amit most Varsóban csinálnak, azt Magyarországgal akarták volna megcsinálni – a mi képviselőinket rángatták volna ki bilincsben a Sándor-palotából

Borul a német bili – Felébredt Németország – És már megint a vidéknek köszönhető. Mint mindenhol