in ,

Jééé! Román lap védte be Magyarországot

„Magyarország az USA célkeresztjébe került”, pedig hazánk „nem Szaúd-Arábia” – írja a Cotidianul szerzője.

„Magyarország az USA célkeresztjébe került” címmel közölt cikket a cotidianul.ro. Ebben arról írtak, hogy Washington pénzügyi erejét fitogtatja azzal, hogy kiűzette a Nemzetközi Beruházási Bankot, és szankcionálni akarja a magyar miniszterelnökhöz közelálló személyeket. Az írásban a szerző, Calin Marchievici kifejtette: nem világos, hogy ezeket miért vetik majd ki, de valószínű, hogy az LMBT-jogokra, korrupcióra, jogállamiságra hivatkoznak majd.

A lap a The American Conservative egy cikkét idézte, amely szerint bár Orbán Viktor hozzá „lojális oligarchák révén kontrollálja a sajtót”, ugyanez történik az Egyesült Államok is, néhány oligarcha („vállalkozó”) kontrollálja a mainstream sajtót. Az LMBT-jogok kapcsán a szerző azt írja:

„Magyarország megtiltotta a genderideológia tanítását a közintézményekben,

de attól még az ország nem Szaúd-Arábia, a vallásrendőrség nem vadássza le a homoszexuálisokat”.

„Mégis a Fidesz – és nem a szaúdi dinasztia – néz szembe az amerikai szankciókkal” – tette hozzá. Végül Szijjártó Pétet idézte, aki leszögezte: érti, hogy Magyarországnak más az álláspontja, azt nem érti, hogy miért kell ezért nyomást helyezni rá, hogy változtassa meg azt.

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt: Gyurcsány becstelensége a többségi társadalom kollektív tudatában nem vitatott állításként rögzült evidencia

Gajdics Ottó rátapintott a lényegre: egy semmirekellő városvezető vergődése