in ,

Mocskos hazaáruló gazemberek – Gyöngyösi Márton és Jakab Péter is Magyarország ellen lobbizott Brüsszelben

Az újabban már konzervatív jelzővel ellátott Jobbik a brüsszeli politizálásával is azt bizonyította az elmúlt években, hogy nem különbözik érdemben a baloldal többi pártjától.

Az újabban már konzervatív jelzővel ellátott Jobbik a brüsszeli politizálásával is azt bizonyította az elmúlt években, hogy nem különbözik érdemben a baloldal többi pártjától. A Magyarországnak járó európai uniós pénzek visszatartásáért folytatott lobbizásban a pártelnök és EP-képviselő, Gyöngyösi Márton is intenzíven kivette a részét, csakúgy, mint a Jobbik korábbi első embere, Jakab Péter. Cikksorozatunk befejező részében azt is bemutatjuk, milyen valós szempontok mentén zsarolják hazánkat a nemzetközi baloldal brüsszeli és hazai képviselői.

 

A nevében jobboldali, újabban konzervatív, de hosszú évek óta a Gyurcsány Ferenc vezette baloldallal együttműködő Jobbik is intenzíven dolgozott Brüsszelben azért, hogy Magyarország ne kapja meg a jogosan járó pénzügyi forrásokat. Cikksorozatunk eddigi részeiben felidéztük, hogy a magyarországi baloldal milyen eszközökkel végzett folyamatos aknamunkát hazánk ellen az uniós intézményekben. Mindez nyilvánvaló volt korábban is, de eddig tagadni próbálták, viszont két hete Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy televíziós interjúban már azzal kérkedett, hogy a párt két EP-képviselőjének – Donáth Annának és Cseh Katalinnak – nagy szerepe volt az uniós pénzek visszatartásában.

Ezek után bemutattuk, milyen közös akciókat indítottak a baloldali pártok uniós politikusai hazánk ellen, illetve azt is, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és felesége, Dobrev Klára EP-képviselő egyenesen a feladatának nevezte a Magyarországgal szemben hozott uniós döntések támogatását.

 

 

 

 

Arról is írtunk, hogy az aknamunkában Budapest főpolgármestere sem akart lemaradni. Miközben Karácsony Gergely folyamatosan azért panaszkodik, hogy szerinte a kormány kivérezteti a fővárost, éppen ő lobbizik évek óta az európai színtéren, hogy Magyarország ne jusson hozzá a jogosan járó pénzekhez.

Ezúttal a konzervatív színre váltott Jobbik vezetőinek tevékenységét idézzük fel. Gyöngyösi Márton pártelnök, európai parlamenti képviselő egy 2022. decemberi Facebook-posztjában kijelentette, minden erejével azon lesz, hogy a kormány helyett többek között az NGO-khoz kerüljenek az európai uniós források. „Felelős, konzervatív, a magyar polgárok érdekeit szem előtt tartó képviselőként határozottan elutasítom, hogy a Fidesz megfoszthassa a magyar polgárokat a nekik járó uniós forrásoktól, és minden erőmmel azon leszek, hogy a magyar önkormányzatok és nem kormányzati szervezetek igenis részesülhessenek közvetlen uniós forrásokból” – írta a közösségi oldalán Gyöngyösi.

Ugyanezzel, a többi baloldali politikus által is gyakran hangoztatott „érveléssel” állt elő még 2021 márciusában Gyöngyösi az akkori Jobbik-elnökkel, Jakab Péterrel közösen Ursula von der Leyennek címzett levelében, azt kérve, hogy a magyar kormányt kihagyva, közvetlenül juttassák el a magyarokhoz az uniós forrásokat. Az EU akkor hagyta jóvá a világjárvány miatt bekövetkezett gazdasági visszaesés kompenzálását szolgáló támogatást a tagállamoknak. A Jobbik vezetői azonban ebben a nehéz helyzetben is hazánk ellen áskálódtak, arról győzködték az Európai Bizottság elnökét, hogy ne adja oda a magyar kormánynak a szolidaritási alapból Magyarországnak járó összeget. „Ezért ezúton szeretnénk felkérni elnök asszonyt, hogy gondoskodjon arról, hogy ez a közel 40 millió eurós támogatás ne az Orbán-kormányhoz érkezzen meg, hanem közvetlenül azokhoz a magyar emberekhez, akik a járványhelyzet következtében elveszítették megélhetésüket, a magyar államtól pedig semmiféle segítséget sem kaptak. Úgy gondoljuk, hogy egy közvetlen és gyors segély számukra valóban létfontosságú volna.” Az úgynevezett közvetlen támogatás nem létezik az unióban, a közösség a különböző fejlesztési vagy szolidaritási alapokból nem egyes állampolgároknak juttat pénzt, hanem a tagállamok kormányainak, amelyek megfelelő szabályok alapján az EU erre hivatott szerveinek ellenőrzése mellett osztják szét a forrásokat.

Tehát amikor baloldali politikusok a kormány megkerülésével, közvetlen uniós pénzekről beszélnek, annak semmilyen valós alapja nincs, az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek ugyancsak léteznek speciális EU-támogatások, de ezek nem keverhetők össze a tagállamoknak járó forrásokkal. Mindez azt jelenti, hogy a baloldal az ilyen  megnyilvánulásaival valójában azt célozza, hogy hazánk ne kapja meg ezeket az eurómilliókat, -milliárdokat.

Jakab Péter ezt követően önállóan is írt egy nyílt levelet az Európai Bizottság elnökének, amiben a fentiekhez hasonló, álságos javaslattal állt elő. „Nyílt levélben kerestem meg az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyen asszonyt, miután a bizottság úgy döntött, egyelőre nem adják oda Magyarországnak azt a 2500 milliárd forintot, ami a helyreállítási alapból biztosíthatná a magyar gazdasági válság enyhítését. […] Levelemben arra kérem elnök asszonyt, az Európai Bizottság ne zárja el Magyarországtól a helyreállítási alap ezermilliárdjait, helyette tegye lehetővé, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el.”

 

 

Gyöngyösi Márton egy 2023. októberi videóban büszkén számolt be arról, hogy az Európai Parlament mindenképpen megakadályozná a Magyarországnak jogosan járó uniós források folyósítását, amit luxusnak tartana az Európai Bizottság részéről. A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: „Nem lesz pénz! Nem lesz európai uniós forrás, és ennek az oka nagyon egyszerű. Ahhoz, hogy legyen, ahhoz az Európai Bizottságnak fel kellene oldania, tehát rá kellene bólintania. Na most, ha az Európai Bizottság erre rábólint, akkor az Európai Parlament, amelyik megválasztja a bizottságot és amelyik bizalmatlansági indítványt tud benyújtani a bizottsággal szemben, az abban a pillanatban elindítja, ahogy Ursula von der Leyen zöld lámpát ad a források kiutalására.”

Ez az okfejtés arra is rávilágít, hogy kizárólag pártpolitikai megfontolások, illetve a jól fizető uniós vezető tisztségek mindenáron megőrzése vezérli a brüsszeli döntéshozókat, szó sincs a sokat emlegetett európai értékekről és a jogállamiságról. Egyszerűen a nekik nem tetsző tagállami kormányok elleni politikai zsarolásra és megtorlásra használják fel a pénzforrásokat, illetve azok visszatartását. A magyarországi baloldal ebben maximálisan partner, az uniós politikusaik nem Magyarországot képviselik az EU intézményeiben, hanem Brüsszel érdekében dolgoznak.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Lemondásra szólították fel a rendkívül dagadt Kiss László, DK-s polgármestert

Brutális terrortámadás Moszkvában – Több mint 40 halott, 100 sebesült, ismeretlen elkövetők