in ,

Mindenki kapaszkodjon – Újhelyi új mozgalmat indít RED néven

Vöröskomcsi mozgalom indul Újhelyivel!

Néhány héttel az MSZP alelnöki posztjáról való lemondása után, kedden délután rendhagyó sajtótájékoztatón jelentette be Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, hogy új mozgalmat indít, mert nem kíván többé részese lenni az „együttműködni képtelen” baloldali ellenzéki pártoknak. Ígérete szerint a Radikális Európai Demokraták (RED) nevű mozgalom nem lesz tiszavirágéletű, a választásokig s azután is radikális válaszokat fog majd adni a Magyarországot és Európát fenyegető új kihívásokra.

Az Európai Parlament strasbourgi épületéből jelentkezett be élőben saját Facebook-oldalán Ujhelyi István volt MSZP-s alelnök, hogy elmondja, mennyire elege van párttársaiból és az ellenzéki politikusokból, amiért képtelenek összefogni és érdemi lépéseket tenni a kormány intézkedései ellen.

Dühös vagyok, ellenzéki politikusként különösen, mert Önök, választók, akik otthon ülnek és azt várnák el tőlünk, hogy végre tegyünk valamit, és egy sokkal erőteljesebb, közös fronttal váltsuk le ezt a kormányzatot, Önök egészen biztos, hogy elégedetlenek azzal a teljesítménnyel, amit így az egész ellenzék közösen nyújtott az elmúlt időszakban

– mondta a politikus, hozzátéve, hogy „kevés a düh, főleg egy politikus részéről”. Szerinte sokkal többet kell tenni a morgásnál és a rendszer bírálásánál. Tudatta: mióta lemondott az MSZP alelnöki tisztségéről, nagyon sokan keresték meg azzal, hogy ne hagyja abba a megkezdett munkát:

Eszem ágában sincs. Van mit csináljak, van mit tegyek. Bőven vannak felkarolandó ügyek, jók és bőven vannak nyilvánosságra hozandó rossz ügyek, amelyekben nekem hallatnom kell a hangomat.

Ezért döntöttek úgy a barátaival, fiatal „szakértőkkel”, kollégákkal, valamint magyarországi civilekkel és politikusokkal, hogy ideje „felébREDni”, és egy olyan mozgalmat indítani, amely „érzi és látja, hogy egy ilyen időszakban radikális választ kell adni a problémákra” – fogalmazott a videóban Ujhelyi.

Ez lesz a Radikális Európai Demokraták mozgalma. Nem politikai párt. Nem szeretnék sem fél, sem 1, sem 10 százalékért a tavaszi parlamenti választásokon beszállni az együttműködni képtelen ellenzéki pártok sorába. Ez olyan mozgalom, amely a választásokig és a választások után is Európa ügyét, az európai demokrácia és Magyarország viszonyát fogja zászlóra tűzni az összes akciójában.

Ujhelyi a videó hátralévő részében arról beszélt, hogy az Európa és Magyarország előtt álló kihívásokra sokkal radikálisabb válaszokat kell adni. Éppen ezért a mozgalom célja, hogy erőteljesebben képviselje Magyarország érdekeit, így például a szociális felzárkóztatást, az egyenlő béreket, vagy az euró bevezetését.

Emlékezetes, Ujhelyi István még október 2-án mondott le alelnöki posztjáról az MSZP-ben, miután Botka László is visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Akkor azt írta: „Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet. Ezért a mai nappal lemondtam az MSZP alelnöki tisztségéről.

 

(Szecskó Petra, pestisracok.hu)

Persze zéró stadion – Tanyafejlesztésre a két kormányzati ciklusban 16,3 milliárd forintot fordítanak

A libsik újra szopórolleren – Törvénysértő volt Ahmed H. ítéletének felfüggesztése