in , ,

Megszólalt a letartóztatások kapcsán Mateusz Morawiecki – Példátlan veszély fenyegeti a demokráciát a volt miniszterelnök szerint + Mindenszo.hu kommentár

Rövid videóban reagált Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök a friss hír kapcsán, miszerint két PiS-képviselőt is letartóztattak a lengyel elnöki palotában.

 

Morawiecki a közösségi oldalaira feltöltött üzenetben emlékeztetett, hogy először az új lengyel vezetés „brutális leszámolást” hajtott végre a lengyel köztévében, most pedig két politikust tartóztattak le.

Felszólítom Szymon Hołowniát (a Szejm elnöke – a szerk.) és Tusk miniszterelnököt, hogy hagyják abba a lengyel emberek üldözését”

Hozzátette: a demokratikus politika néha kemény vitákkal jár, de mindenképpen a törvényeken belül kell maradnia. A címzetteket felszólította arra is, hogy tartsák tiszteletben a tényt, hogy Andrzej Duda elnöki kegyelmet adott az érintett politikusoknak.

Videóüzenete végén tüntetésre hívta követőit, amely január 11-én lesz esedékes.

 

(Mandi)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: megmondtuk, ahol a baloldal hatalomra kerül, ez lesz: politikai leszámolás, szemkilövetés, az értékek felszámolása, a kultúra eltörlése. Ez zajlik most Lengyelországban. Bravó! Gratulálunk!

Bréking! Politikai leszámolások Lengyelországban! PiS-képviselőket tartóztattak le a lengyel elnöki palotában

Már a fél ország a DK hülyeségein röhög – Erről írt Bognár Zsolt