in ,

Megszólalt a korrupt, tüncizős gimi – Több napnyi hallgatás után nyilatkozatot adott ki az Eötvös Gimnázium, tagadják a vesztegetést

„A vizsgálatot az egész iskola támogatja” – olvasható a közleményben.

Mint ismert, szerda óta kering egy hangfelvétel arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Korábban megírtuk: egyelőre nem világos, hogy valóban az történik-e ami a felvételen hallatszik, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság másnap elrendelte a nyomozást az ügy kivizsgálására, amely azóta is folyamatban van.

 

 

Az Eötvös gimnázium péntek este megtörte a csendet és nyilatkozatot adott ki, amelyet teljes terjedelmében alább olvashatnak:

„A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt. Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.

A jogszabályoknak megfelelően – mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz. Iskolánk a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb.

A hangfelvétel tartalmának kérdésében a hatóságok vizsgálják a sajtóban nagy visszhangot kapott ügyet, mely vizsgálatot az egész iskola támogatja. A továbbiakban a folyamat ideje alatt nem tudunk és nem is szeretnénk többet mondani.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Guruló dollárok – Bayer Zsolt üzent Korányinak: ne pofázz, vallj!

A bolgár nő nem tud öltözködni – Íme