in ,

May is beszólt Sorosnak: az emberek már döntöttek

Szó sem lehet második Brexit-népszavazásról, a 2016 nyarán született döntést nem lehet megmásítani – nyomatékosította Theresa May brit kormányfő

May üzent Sorosnak is: az emberek már döntöttek

 

Az Egyesült Királyságban az embereknek erőteljes meggyőződésük, hogy ha egyszer hoztak egy döntést, akkor a kormánynak nem az a dolga, hogy szembeforduljon velük, és közölje, hogy rosszul döntöttek”

– jelentette ki a müncheni biztonsági konferencián a brit miniszterelnök arra a kérdésre válaszolva, hogy elképzelhető-e újabb népszavazás arról, hogy az Egyesült Királyság valóban kilépjen-e az Európai Unióból.

Mindez üzenetértékű lehet Soros Györgynek is, akinek a kilépési folyamatokba való beavatkozása komoly botrányt kavart a brit belpolitikában. Az amerikai spekuláns szerint a Brexit és a brit emberek döntése tragikus hiba, azonban megfordítható, meggyőződése szerint ez a folyamat pedig „jó irányba” halad. Az eddigi sajtóinformációk szerint Soros mintegy 500 ezer dollárt áldozott céljai elérésére.

Theresa May beszédében arra szólította fel az uniós tagállamokat, ne engedjék, hogy merev intézményi korlátok az útjába álljanak annak, hogy az EU és az Egyesült Királyság széles körű biztonsági megállapodást kössön a Brexit után. A brit kormányfő figyelmeztetett, hogy „káros következményei lesznek a való világban”, ha ez nem sikerül. Egyúttal leszögezte: London ugyanolyan elkötelezett Európa biztonsága mellett, mint eddig.

Nem szabad most a partnerek közötti versengésnek, a merev intézményi korlátoknak vagy a mélyen rögzült ideológiáknak az együttműködés útjába állniuk, és veszélybe sodorniuk állampolgáraink biztonságát”

– fogalmazott a brit miniszterelnök.

A 2016 nyarán tartott referendumon a választók 52 százaléka szavazott a kilépésre. Az Egyesült Királyság a jelen állás szerint 2019 március végén megszűnik az Európai Unió tagja lenni, akkor is, ha semmilyen megállapodás nem születik a szigetország és az EU jövőbeni viszonyáról.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szijjártó: Nem elég, hogy Nyugat-Európában párhuzamos társadalmak jöttek létre?

MONDJON LE – Együtt: nőverő politikusnak nincs helye a közéletben