in , ,

Eszkalálódik a helyzet! Brit katonák sietnek a lengyel határra: az áttört kerítést erősítik meg

Az Egyesült Királyság katonákat küld Lengyelországba, hogy segítsenek megerősíteni a határkerítést az EU-ba való belépés pontjain a fehérorosz-lengyel határ mentén.

Mariusz Błaszczak lengyel védelmi miniszter pénteken tette a bejelentést, és egy írásbeli nyilatkozatban közölte, hogy brit katonai mérnökök segíteni fognak a határkerítések javításában és megerősítésében, amelyeket a közelmúltban közel-keleti migránsok törtek át, állítólag a fehérorosz biztonsági erők segítségével, akik tovább hajtották őket.

Lengyelország és a balti szövetségesek, Lettország és Litvánia, amelyek szintén szükségállapotot hirdettek Fehéroroszországgal közös határaikon, mindannyian azzal vádolták Alekszandr Lukasenko kormányát, hogy szándékosan megrendezte a határprovokációkat, amelyek a héten a világsajtó címlapjaira kerültek.

Jelenleg attól tartanak, hogy a Lengyelország és Fehéroroszország közötti konfrontáció

fegyveres konfliktusba torkollhat, mivel jelenleg mindkettőjüknek vannak csapatai a határ mindkét oldalán, és a migránsok ezrei vannak a kettő között.

A brit médiajelentések részletesen beszámolnak arról, hogy a csapatok valószínűleg abból a századból származnak, amelyet az Egyesült Királyság jelenleg Lengyelországban állomásoztat a NATO megerősített előretolt jelenlétének részeként, és amely magában foglalja a Királyi Elektromos Gépészmérnökök katonáit is.

A brit csapatok felderítési támogatást is nyújtanak majd, tekintettel arra, hogy Lengyelország fokozta a migráns-karavánok mozgásának megfigyelési tevékenységét a fehérorosz oldalon. Minszket továbbá azzal vádolták, hogy valójában migránsokat repültet Fehéroroszországba a Közel-Keletről, hogy megkönnyítse az EU-ba való bejutásukat. A jelek szerint a legtöbb luxusmigráns Németországba próbál eljutni, tekintettel az ott nyújtott bőséges szociális juttatásokra. A legvitatottabb uniós átkelőhelynek Északkelet-Lengyelország tűnik.

Mariusz Blaszczak pénteken azt tweetelte, hogy „megkezdődött a felderítés, mielőtt a brit műszaki csapatok támogatása megkezdődik. Katonáink együttműködést alakítanak ki a lengyel-fehérorosz határon lévő kerítés megerősítésében”.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Elkezdődött – Megrohamozták a migránsok a lengyel határkerítést – Videó

Lengyel határ – A Hálózat mindenáron háborút akar Európában – Most kell nagyon odafigyelni!