in ,

Máris több mint tízezer aláírás Maki Zaj ellen – Álljunk ki a fogyatékossággal élő emberek mellett! – Itt lehet aláírni

10 ezer tiltakozó

A CitizenGO fontosnak tartja kiállni minden ember emberi méltósága mellett. Természetes tehát, hogy támogatjuk az  Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) ma kiadott nyilatkozatát, és erre hívjuk barátainkat és minden jóérzésű embert.

Az érdekvédelmi szervezet a nyilatkozatot Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt tegnap esti élő bejelentkezése során a fogyatékossággal élő embereket negatívan feltüntető mondatai után adta ki.

Márki-Zay Péter a következőképpen fogalmazott: „Én azt mondtam, hogy Szeged. Nem India, Szeged. Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosok szegény fideszes propagandisták – és a fogyatékos az nem szerencsés szó, mert a fogyatékosokat szeretjük, a fideszes hazug propagandistákra viszont rendkívüli módon neheztelek -, tehát nyilvánvalóan az ő szellemi képességük, nem azt mondom, hogy tökéletes, de nem a szellemi képességükkel van baj, hanem a végtelen aljasság és gonoszság jellemzi ezt a tolvaj társaságot.”

Mindannyiunk felelőssége egy olyan ország építésén munkálkodni, ahol tiszteletben tartjuk a fogyatékos emberek méltóságát, akik ugyanolyan értékesek, mint bármelyikünk.  Ez kiemelten vonatkozik a közszereplőkre, a döntéshozókra, nemhogy egy miniszterelnök-jelöltre, akinek hatalmas felelőssége van egy embercsoportot megbántó, megalázó nyilvánosságban tett kijelentéseiért.

A nyilatkozatban az érdekvédelmi szervezet rámutat, hogy „A politikai küzdelmekben tett átgondolatlan nyilatkozatok, a mindennapi életben súlyos következményekkel járnak, amelyeket a fogyatékossággal élő emberek és szervezeteik a maguk nehezen hallható hangjával kevéssé tudnak ellensúlyozni.”

Álljunk most ki a fogyatékossággal élő emberek és szervezeteik mellett, és hangosítsuk föl a hangjukat a nyilatkozat támogatásával és megosztásával!

ITT LEHET ALÁÍRNI:

https://citizengo.org/hu/ot/206048-tamogassuk-az-efoesz-nyilatkozatat

 

 

 

Add tovább!

A CitizenGO is kiáll a fogyatékossággal élő emberek mellett – Itt lehet aláírni!

Fetrengve röhögős – Autóból, játékhangszóróval kampányolnak a Mindenki Magyarországa Mozgalom hódmezővásárhelyi aktivistái – Videó