in ,

Már megint lopnak? – Jogszabálysértő módon értékesített egy ingatlant Márki-Zay Péter

Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának

Hódmezővásárhelyi Fidesz: jogszabálysértő módon értékesített egy ingatlant Márki-Zay Péter

 

Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter  polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője.

A politikus szerint az eset megmutatta, hogy milyen ember is valójában Márki-Zay Péter: miközben a korrupció elleni fellépésről papol, messze áron alul játszott át egy ingatlan egyik támogatója családtagjának – mondta Hegedűs Zoltán. Elhangzott, hogy a szocialista képviselő lányának bérleti szerződése a lakásra tavaly december 17-én járt le. A meghosszabbítás feltétele lett volna, hogy a bérlő csatolja a közműszolgáltatók igazolását arról, hogy nincs tartozása. Ahelyett azonban, hogy a hivatal ennek hiányában elutasította volna a pályázatot, a Nagy Ernő képviselő vezette Lakásügyi Tanácsadó Testülethez fordult. A szocialista politikus pedig támogatta lánya bérleti jogviszonyának meghosszabbítását – közölte Hegedűs Zoltán, aki hozzátette: a szerződéshosszabbítás a polgármester és az alpolgármester jóváhagyásával meg is történt.

Az év utolsó munkanapján, december 21-én pedig az önkormányzat, a polgármester által aláírt bérleti szerződés szerint 5,04 millió forintért eladta, az ötvennégy négyzetméteres, a szakértői becslés szerint 8,4 millió forintra értékelt lakást a képviselő lányának – részletezte a frakcióvezető. Hegedűs Zoltán elmondta, korábban arra se volt példa, hogy a város fizetési haladékot adjon a vevőnek, Márki-Zay Péter azonban engedélyezte, hogy a lakás vételárát a képviselő lányának csak idén áprilisban kelljen kifizetnie.

 

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) képviselő hangsúlyozta, a polgármester kétszer is megsértette a jogszabályokat: nem lett volna lehetősége a bérleti viszony meghosszabbítására, a közgyűlés jóváhagyása nélkül pedig nem értékesíthette volna az ingatlant. Kis Andrea (MSZP) alpolgármester a sajtótájékoztató után újságíróknak elmondta, az ingatlan értékesítése során a korábbi városvezetés döntését hajtották végre. A közgyűlés a tavaly februári időközi választás után módosította a helyi lakásrendeletet, a korábban pályázatot benyújtok számára azonban lehetővé tették, hogy az eredeti feltételekkel vásárolják meg az ingatlanukat. Tatár Zoltán aljegyző közölte, a képviselő lányának jelenleg is érvényes bérleti szerződése van, bérlőként használja a lakást, amiért megfizeti az előírt díjat, a vételárat pedig április 1-jéig kell kiegyenlítenie.

(pestisracok.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hivatalos: A törvények betartásával utazott Magyarországra Nikola Gruevszki – Ügy lezárva

Tragédia Belgiumban – Egy belga nagyvárosban a gyerekeknek már csak a negyede belga