in ,

Hivatalos: A törvények betartásával utazott Magyarországra Nikola Gruevszki – Ügy lezárva

Bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség a nyomozást abban a vizsgálatban, amelynek azt kellett kideríteni, hogy elkövetett-e bárki törvénytelenséget Nikola Gruevszki Magyarországra utazásának ügyben

Bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség a nyomozást abban a vizsgálatban, amelynek azt kellett kideríteni, hogy elkövetett-e bárki törvénytelenséget Nikola Gruevszki Magyarországra utazásának ügyben – tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. A nyomozás feltárta, hogy Gruevszki mind a magyar-szerb határon történt belépéskor, illetve a korábbi határátlépésekkor is érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, majd a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt.

 

A volt macedón kormányfő 2006-tól tíz évig volt hazája miniszterelnöke, majd a Soros Györgyhöz köthető nemzetközi erők által hatalomra juttatott új kormány koncepciós perek sorát indította ellene, később az egyik ügyben két év börtönre ítélték hivatali visszaélés miatt. Korábbi nyilatkozata szerint Gruevszki le akarta tölteni büntetését, majd közölte, hogy élete nem lenne biztonságban egyik macedón börtönben sem. A volt kormányfő novemberben érkezett Magyarországra, amely komoly támadási potenciált vélt sejtetni a hazai, és a nemzetközi baloldallal egyaránt. Nikola Gruevszki menedékjogot kért, és kapott Magyarországon. A politikus korábban kifejtette, hogy hazájában a nem kormányzati szervezetek – NGO-k – kilencven százalékát Soros György pénzeli, megbuktatása mögött pedig az állt, hogy a balkáni politikusok közül elsőként lépett fel a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Nikola Gruevszki jelenleg Budapesten él.

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Újra durván cirkuszol az ellenzék – Telefonokkal és szelfibotokkal érkezett az ellenzék a szakbizottság ülésére – videó

Már megint lopnak? – Jogszabálysértő módon értékesített egy ingatlant Márki-Zay Péter