in ,

Nagy szarban van Márki-Zay Hódmezővásárhelyen – Nem áll nyerésre!

46 százalék szeretné, hogy Márki-Zay Péter ne folytassa polgármesteri munkáját

Fél évvel az őszi önkormányzati választások előtt szűk többségben vannak azok, akik nem szeretnék, hogy Márki-Zay Péter legyen Hódmezővásárhely polgármestere – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

 

A hat hónappal az önkormányzati választások előtt Hódmezővásárhelyen készült közvélemény-kutatás szerint 46 százalék szeretné, hogy Márki-Zay Péter ne folytassa polgármesteri munkáját, míg 42 százalék támogatná, hogy továbbra is ő vezesse a várost. Márki-Zay Péter elutasítottságának több oka van. A megkérdezettek 44 százaléka szerint ideje túl nagy részét tölti polgármesterként országos szintű politizálással, de közmegítélését ronthatja az is, hogy a vásárhelyiek 34 százaléka szerint bevándorláspárti.

A regnáló városvezető újraválasztási esélyeit rontja továbbá, hogy a városlakók túlnyomó többsége (88 százalék) hallott arról a hírről, hogy az akkoriban Márki-Zay által vezetett, otthonszüléssel foglalkozó cég felelőssége felmerült egy újszülött halála kapcsán.

A polgármester tavaly február óta csökkenő népszerűségével szemben azonban látható, hogy mind a Fidesz, mind a kormánypárthoz köthető politikusok támogatottsága magas. Lázár János és Orbán Viktor a két legnépszerűbb politikus Hódmezővásárhelyen, mindkettőjüket a helyiek fele szeretné fontos pozícióban látni. A városban a Fidesz–KDNP népszerűségét sem tudta megtörni Márki-Zay Péter, ugyanis a biztos szavazók fele (49 százalék) nyilatkozott úgy, hogy a kormánypártokkal szimpatizál.

Ismert, hogy Hódmezővásárhelyre az ellenzék szimbólumként tekint. Eddig azt hangoztatták, hogy a város „elhódítása” a bizonyíték arra, hogy az ország nagy többsége le akarja váltani a kormányt, ezért a település kiemelt figyelmet kapott az utóbbi időben.

(Gabay Dorka, magyarnemzet.hu)

Tömegesen szavaznak az év Propaganda portálja c. szavazásunkon! – Szoros a verseny!

Szerbiában is tv székházat foglalt az ellenzék! – Ismerős a forgatókönyv???