in ,

Lilike becsicskult – Pankotai Lili megpróbálta sarokba szorítani Maruzsa Zoltán államtitkárt – mutatjuk, mennyire sikerült neki (VIDEÓ)

+mindenszo.hu kommentár

A rögtönzött interjúban a magyar oktatás helyzete is terítékre került.

 

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára.

A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjú keretében kapta mikrofonvégre a köznevelésért felelős államititkárt, aki minden kérdésére válaszolt.

Pankotai ellentmondást látott abban, hogy Maruzsa Zoltán felszólalt egy médiatudatosságról szóló konferencián, miközben a hírhamisítással megvádolt Papp Dániel az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója lehetett.

Az államtitkár a kérdésben megfogalmazott állítással kapcsolatban megjegyezte, hogy nem lát összefüggést a két dolog között, és hogy a jelenlétével azt szerette volna hangsúlyozni, hogy a méidatudatosság terén az oktatásnak komoly feladatai vannak.

Ebben van feladatunk; hogy Papp Dániel múltjáról, jelenéről vagy jövőjéről nekem véleményem legyen, abban meg nincs

– tette hozzá az államtitkár.

Ezt követően Pankotai Lili a pár napja megjelent PISA-felmérés kapcsán levezette, hogy mivel a magyar tanulók szövegértései teljesítménye gyenge, így a média által könnyen befolyásolhatóak. Az államtitkár erre azt válaszolta, hogy ez nem hazai, hanem globális probléma, a magyar eredmények (22 százalék) pedig nem sokkal térnek el az uniós átlagtól (25 százalék), így felesleges ebből ilyen következtéseket levonni.

Az interjúról készült felvételt itt tekintheti meg: 

 

 

 

Mindenszo.hu kommentár: ez a trágár Pankotai Lili kéri számon Maruzsán a kormánymédia stílusát, meg hogy egyes portálok milyen címeket adnak egy cikknek? Ez? Pont ez mer ezen felháborodni? Szégyen ez a kettős mérce.

 

Bognár Zsolt színművész nekiment az Orbán Viktorra támadó Guardian újságírójának

Tovább tart Magyarország „elszigetelődése” – A nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor az új argentin elnökkel