in ,

Kitálalt az észt miniszterelnök: Orbán Viktorral minden rendben van

Legfrissebb interjújában Kaja Kallas elárulta, örülhetnek, amíg Orbán Viktor a „jó irányba cselekszik” és sikerül megegyezniük. Észtország kormányfője külpolitikai kérdésekben arról is beszélt, hogy Oroszország tesztelni fogja a NATO-t, ha nem tartja elég erősnek.

Amíg Orbán Viktor negatívan nyilatkozik a médiában, de jó irányba cselekszik, addig minden rendben van. Persze, nehezebb Magyarországgal, mint a többi tagállammal, de eddig sikerült megegyeznünk, és ennek csak örülhetünk – jelentette ki a Les Echos portálnak adott interjújában Kaja Kallas. Észtország miniszterelnöke korábban többször is élesen kritizálta Magyarországot, egyik nyilatkozatában „problémának” nevezte, ám legfrissebb interjújában már sokkal árnyaltabban fogalmazott.

A politikus úgy véli, Charles Michel távozása után nem Orbán Viktor lesz az ideiglenes elnöke az Európai Tanácsnak, ez nem „valós fenyegetés”.

Kallas ősszel nagyon kellemetlennek nevezte azt a jelenetet, amikor a magyar kormányfő kezet fogott Pekingben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ám Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter gyorsan emlékeztette arra, hogy férjének a háború kitörése után is tulajdonrésze volt egy olyan cégnél, amely 30 millió euró értékben szállított nyersanyagokat egy orosz gyárnak.

Az észt miniszterelnök az interjúban arról is beszélt, hogy ha Oroszország gyengének tartja a NATO-t, akkor tesztelni is fogja – Kaja Kallas neve már hosszú hónapok óta esélyesként vetődik fel Jens Stoltenberg utódjaként.

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nagy Feró szerint a magyar történelem négy legnagyobb alakja közé tartozik Orbán Viktor

Az év vicce: a Népszavás, ateista Hargitai Miklós kereszténynek vallja magát és szerinte nincs keresztényüldözés Magyarországon – Aha, azért rongálják a szobrokat