in ,

Az év vicce: a Népszavás, ateista Hargitai Miklós kereszténynek vallja magát és szerinte nincs keresztényüldözés Magyarországon – Aha, azért rongálják a szobrokat

Akkor miért van annyi szoborrongálás?

Ez most komoly? 

Ez a full ateista csávó vallja magát kereszténynek? Ugyan! Csak takaródzik vele, hogy azt tudja mondani, itt kérem nincsenek Mária-szobor rongálások, meg kereszt letörések, jászol rongálások.

De, sajnos vannak és ez a baloldalnak köszönhető.

Ezt mondta a nagytudású Népszavás:

 

„Egy olyan nehezen tettenérhető jelenségnél, mint amilyen a hazai keresztényüldözés, a legjobb, ha az ember a saját tapasztalataira hagyatkozik. Íme az enyém: az elmúlt bő fél évszázadból, amelyet gyakorló keresztényként és magyar állampolgárként megértem, egyetlen esetet tudok felidézni, amikor kézzelfogható hátrány illetve kényelmetlenség érhetett volna a vallásom miatt. Az az egy eset azonban még bőven a vállaltan ateista előző rendszer idejére esett, és végül abból sem lett semmi (a főiskola párttitkára akadékoskodott a felvételin, de lehurrogták, azaz többségi szavazás nyomán a felvételi bizottság ignorálta az álláspontját).

Magyarországon nincs keresztényüldözés, mint ahogyan nincs egyetlen nyugat-európai államban sem, és aki mást állít, az cinikusan kigúnyolja azokat, akiket a világ más tájain a hitük folytán valóban üldöznek. Sőt: nálunk a kormány de facto államvallássá tette a katolicizmust, és államegyházzá a magyar katolikus egyházat. Ami persze azzal is jár, hogy az utóbbi szervezet a hit terjesztése, valamint a felebaráti szeretet terén történő példaadás helyett elsődlegesen a jelen hatalmi viszonyok újratermelésével és a politika kegyeinek keresésével van elfoglalva; most épp a saját legfelsőbb földi irányítójával, a római pápával fordul szembe a Fidesz kedvéért. De még ha a keresztényeket valóban üldöznék is, abban sem lenne semmi olyasmi, amivel eleve ne kellene számolnia annak, aki Jézus követésére vállalkozik: »Emlékezzetek arra az igére, amelyet én mondtam nektek: nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak«.”

 

 

A mindenszo.hu kérdése: orvos látta már Hargitai elvtársat? Keresztény nem nyilatkozik így, keresztény nem ír így. Szóval Hargita sosem volt keresztény. Épp ellenkezőleg.

 

 

mindenszo.hu

 

 

Kitálalt az észt miniszterelnök: Orbán Viktorral minden rendben van

Bognár Zsolt megint kiakadt: Novák Katalin levélben köszöntötte születésnapján Győzikét. Azóta nem kap levegőt a baloldali fősodor