in ,

KÉSZ, VÉGE – Salvini végképp beintett a migránsokat szállító “civileknek”

Az olasz belügyminiszter a Lifeline nevű migránshajó kapcsán nyilatkozott.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, előbb az olasz, majd a máltai hatóságok is megtagadták a Lifeline hajó kikötését. A hajó fedélzetén 220 ember tartózkodik.

Ismétlem: ezek a hajók elfelejthetik, hogy elérjék Olaszországot. Véget akarok vetni az embercsempészek és maffiózók üzletének”

—írta Salvini a közösségi médiában.

A dpa német hírügynökség által szélsőjobboldalinak (!) nevezett Liga-vezér világossá tette, hogy a kikötési tilalom a Proactiva Open Arms, az SOS Méditerranée, a Sea-Watch és a Sea-Eye hajóira is vonatkozik, amelyek a tengeren vagy máltai kikötőkben tartózkodnak.

Az olasz belügyminiszter hosszú ideje azzal vádolja a civil szervezeteket, hogy összejátszanak az embercsempészekkel, ám erre utaló bizonyíték a német hírügynökség szerint eddig nem került elő, a civilek pedig tagadják, hogy bűnözőkkel működnének együtt — írja az MTI.

A francia-német-olasz SOS Méditerranée pár órával korábban arra kérte az Európai Uniót, álljon elő közös megoldással, hogy biztonságosan és gyorsan partra lehessen tenni mindenkit, akit a Földközi-tenger középső részén mentenek meg.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gyurcsány Feri szomorú: közösen fogunk újra bukni

Orbán: “Mi nem engedünk be senkit, ezért támadnak minket”