in ,

Jó reggelt, elvtársak! Már a német külügy is elismeri, hogy nem működnek a szankciók

Annalena Baerbock német külügyminiszter egy csütörtökön megjelent könyvinterjúban azt mondta, hogy az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen bevezetett nyugati szankcióknak nincs gazdasági hatásuk

Annalena Baerbock német külügyminiszter egy csütörtökön megjelent könyvinterjúban azt mondta, hogy az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen bevezetett nyugati szankcióknak nincs gazdasági hatásuk – számol be róla a Deutsche Welle német lap.

A gazdasági szankcióknak gazdasági hatást kellene kifejteniük. De ez nem így van. Mert a demokráciák logikája nem működik autokráciákban

– fogalmazott a zöldpárti külügyi tárcavezető Stephan Lamby újságírónak az új könyvéhez készült interjúban. Hozzátette:

Megtanultuk, hogy racionális döntésekkel, racionális intézkedésekkel, civilizált kormányok között egyeztetve nem lehet véget vetni ennek a háborúnak.

Baerbock amiatt is nagyon csalódott, hogy az orosz gazdaság a szankciók ellenére továbbra is növekszik. Bár az Egyesült Államok és az Európai Unió példátlan szankciókat vetett ki Moszkva ellen, hogy korlátozza Oroszország képességét háborús erőfeszítéseinek finanszírozására, az orosz gazdaság nem omlott össze a szankciók súlya alatt, ahogy azt egyesek előre jelezték – vélekedik Annalena Baerbock.

 

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a nyugati közgazdászok szerint Oroszország elsősorban a hadigazdaságának, valamint a fegyver- és lőszergyártás tömeges növelésének köszönheti ezt a növekedést. Sokan úgy gondolják, hogy ez nem fenntartható.

Baerbock kijelentéseire az oroszok is reagáltak. Dmitrij Bavyrin újságíró emlékeztetett arra, hogy Németországban már hónapok óta lassul vagy egy helyben áll a gazdaság, folyamatosan emelkednek az árak, és az energiaellátás is már most veszélybe került a tél előtt.

Németország esete azért emelkedik ki, mert a németek valójában szankciókat vezettek be önmaguk ellen, ami jól mutatja gazdaságuk jelenlegi állapotát. Az eredmény összhangban van a módszerrel és az ötlettel is, csak éppen Baerbock álláspontja ellenére nincs ezzel tisztában. De a probléma sajnos nem ebben lakozik

– írja az orosz újságíró, véleményvezér.

Az interjúban egyébként Baerbock élesen bírálta a német kormányt azért, mert a háború kirobbanásakor sokáig vonakodott ellátogatni Kijevbe. Még Friedrich Merz, a német ellenzék vezetője is korábban járt ott, mint Olaf Scholz kancellár, aki több mint egy hónappal utána érkezett.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Jámbor András gyáva – Nem megy vitázni a Tranzitra! Annyira jellemző

Deutsch Tamás nagyon naív – Deutsch Tamás szerint nem lehetetlen a jobboldali áttörés az EP-választáson