in , ,

Agyhalál – Timmermans uniós biztos szerint fűtsenek az emberek kevesebbet, akkor el lehet zárni az orosz gázt

A brüsszeli baloldal egyik csúcspolitikusa, Frans Timmermans uniós biztos azt mondta, az európaiak azzal segíthetnek a Vlagyimir Putyin elleni harcban, ha lejjebb kapcsolják a fűtést otthonukban

A brüsszeli baloldal egyik csúcspolitikusa, Frans Timmermans uniós biztos azt mondta, az európaiak azzal segíthetnek a Vlagyimir Putyin elleni harcban, ha lejjebb kapcsolják a fűtést otthonukban – vagyis fáznak.

A holland szocialista politikus álláspontja kísértetiesen emlékeztet a magyarországi baloldali politikusok témával kapcsolatos megnyilvánulásaira. Kocsis-Cake Olivio, a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd politikusa a napokban kijelentette, hogy az orosz gázt el kell zárni. Egy felmérés alapján a magyar emberek 65 százaléka nem ért egyet a baloldali politikussal. Gyurcsány Ferenc aktuális jelöltje, Márki-Zay Péter is sokat támadta az elmúlt hónapokban a rezsicsökkentést, illetve a benzinárstopot. Márki-Zay azt mondta, „…lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni…”Jól látható: Márki-Zay ugyanazt mondja, mint a brüsszeli baloldal. Nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára az Egyenes Beszédben azzal büszkélkedett: szerda reggel beszélt Timmermansszal. Nyilvánvaló, hogy a gázszállítások leállításáról is szó volt.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, az európai zöld megállapodásért felelős biztos április 8-án, Brüsszelben kijelentette, hogy az európaiak azzal segíthetnek a Vlagyimir Putyin elleni harcban, ha lejjebb kapcsolják a fűtést otthonukban – írja a brit The Guardian.

 

A holland baloldali politikus hozzáfűzte: Ez nehéz. Átkozottul nehéz, de lehetséges. Meg tudjuk csinálni, és gyorsan meg tudjuk csinálni. Csak bátorságra és keménységre van szükségünk, hogy elérjük ezt a célt. Ha valaha is volt idő erre, akkor az most van. A mi döntéseink határozzák meg, hogy mennyi energiát fogyasztunk és hogy mennyire vagyunk erősek az Oroszországgal szembeni reakcióinkban – zárta monológját Timmermans.

 

 

A brüsszeli biztos rendkívül felelőtlen és a valóságtól teljesen elrugaszkodott kijelentése kísértetiesen emlékeztet a magyarországi baloldali politikusok megnyilvánulásaira.

Timmermansról érdemes megjegyezni, hogy amikor 2014 és 2019 között az Európai Bizottság első alelnöke, továbbá a bel- és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa volt, több alkalommal is találkozott a magyar kormány egyik fő ellenfelével, Soros György amerikai milliárdossal.

Timmermans a magyarországi baloldal fő támogatóinak egyike. 2019-ben még az EP-választási kampányukba is eljött szerepelni.

 

 

Ez a kapcsolat azóta is tart, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége szerdán reggel Brüsszelben saját bevallása szerint találkozott Timmermansszal, és arról tárgyaltak, hogy milyen szankciókat kell az oroszok ellen bevezetni, és hogyan lehet függetlenedni az orosz gáztól. Erről Dobrev maga beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nem véletlen a kapcsolat, ugyanis kísértetiesen ugyanazt mondja Timmermans és a magyar baloldal.

Karácsonyék elzárnák az orosz gázt

Március elsején a Gyurcsány-lista egyik jelöltje, a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio az ATV műsorában arról beszélt, hogy szerinte EL KELL ZÁRNI A MAGYARORSZÁGRA JÖVŐ OROSZ GÁZT. 

 

 

 

 

A baloldali országgyűlési képviselő először közölte, hogy szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, ezzel tovább növelve a folyamatosan emelkedő energiaárakat: „hogyha ehhez [a béke eléréséhez – a szerk.] az kell, hogy szankcióval sújtsák az energiahordozókat is, amit Oroszország kivet, akkor ezt a lépést is meg kell lépni”.

Kocsis-Cake Olivio később ennél is tovább ment, amikor kijelentette az orosz gázzal kapcsolatban, hogy: ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni. 

 

Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja. Hazánkban továbbá jelentős részben fűtéshez használják a gázt, tehát amennyiben a baloldali politikus által javasolt intézkedések megvalósulnának, komoly nehézségekkel kellene szembenéznie a magyaroknak.

 

(origo.hu nyomán)

 

 

Add tovább!

Tudnak élni a baloldalon! Origo.hu: úszómedencés, pálmafás villája van Horváth Csacsinak – Csak a pálmafák 10 millióba kerültek

Bréking! Novák Katalin a köztársasági elnök!