in ,

Ilyen nagy baj nem volt még a baloldalon – Dollárbotrány: Kamu Gerire is ráéghet, hogy Amerikából pénzelték az ellenzéket

Tavaly májusban jelentette be Karácsony Gergely, hogy mozgalmat alapít, melynek célja a kormányváltás lett volna. Csakhogy azután, hogy a főpolgármester visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől még az előválasztás során, a mozgalom is kimúlt.

Múlt szerdán oldották fel a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első jelentés titkosítását, melyből kiderült, hogy a korábban bevallott 1,8 milliárd forint helyett jóval többet, 3 milliárd forintot tolt az Egyesült Államok a baloldal kampányába. A Nemzeti Információs Központ tájékoztatása szerint vitathatatlan kapocs mutatható ki a washingtoni vezetés és az idén év elején bejegyzett Action for Democracy (AD) szervezet között, mely bőkezűen támogatta az ellenzék kampányát.

Az AD vezetője nem más, mint Karácsony Gergely volt diplomáciai tanácsadója, Korányi Dávid, Bajnai Gordon legszűkebb köreinek tagja. A dokumentumok szerint a szervezet összesen 1.848.603.106 forint támogatást utalt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára több részletben.

 

 

Ebből 1,4 milliárd forintot a Márki-Zay vezette mozgalom átutalt a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdatnak. Korányiék a DatAdatnak ezen kívül közvetlenül is utaltak pénzt, az adatok szerint nem kevesebb, mint 147 milliót.

Tervszerű folyamatra utal az is, hogy amint az AD 2022. február 24-én megkezdte működését és deklarálta céljait”
– áll a titkosítás alól feloldott dokumentumban.

Nem ez volt az eredeti terv?
A választási törvény megtiltja, hogy politikai pártok külföldről adományokat fogadjanak el, így az ellenzéknek nem volt más választása, mint a mentességet élvező mozgalmakat létrehozni. Karácsony Gergely az előválasztás második fordulója előtt, tavaly októberben jelentette be, hogy visszalép és mégsem indul miniszterelnök-jelöltként és Márki-Zay Pétert támogatja majd. A főpolgármester az előválasztási kampány során minden létező platformon hirdette mozgalmát a 99 Mozgalmat, melyet 2021 tavaszán hívott életre.

 

 

 

 

Karácsony Gergely alighogy visszalépett az előválasztástól, úgy lett nyomban vége a mozgalom aktivitásának is. A korábban szinte napi rendszerességgel publikáló csoport legutolsó bejegyzése 2021. szeptember 12-i, melyben a NER lebontásának programját hirdették meg.

Kellett egy új megoldás
Miután bizonyossá vált, hogy nem a főpolgármester lesz a közös ellenzéki kihívó, a második fordulót pedig a hódmezővásárhelyi városvezető nyerte meg, a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom lett az elsőszámú kiválasztott, ahová potenciálisan érkezhettek milliárdos nagyságrendben a dollárok. Karácsony az emlékezetes, Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján külön

fel is hívta a korábban a mellette álló személyeken kívül a pártokat és szervezeteket, hogy a jövőben Márki-Zay Pétert támogassák.
„A miniszterelnök-jelölti kampányomat befejezem és arra kérem az engem támogató állampolgárokat, pártokat, szervezeteket, közösségeket arra kérem, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak” – fogalmazott akkor a főpolgármester.

Karácsony a Mediaworks kérdésére a szerdai közgyűlésen azt válaszolta, tudott az Action for Democracy létrehozásáról, és arról is, hogy milyen tevékenységet folytat Korányi Dávid szervezete. A főpolgármester viszont kitart azon álláspontja mellett, hogy nem az ellenzéki pártoknak gyűjtöttek pénzt, majd visszakérdezésre a következőt felelte: „Nézze! Ha az ellenzékhez sorolunk civil szervezeteket, akkor az ellenzéknek, igen. De ez a magyar jogszabályoknak megfelelően történt.”

Karácsony ugyanakkor azt is mondta, hogy nem tudott az összeg nagyságáról, és azt is kijelentette, hogy az ő mozgalmába, a 99 Mozgalomba nem Korányi gyűjtötte a pénzeket. Az ügy kapcsán mindenesetre számos eljárás indult, az Állami Számvevőszék is vizsgálódik.

 

 

 

(Bokor Gábor, mandiner.hu)

 

  

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

A vidéki magyarokat gyalázza a külföldön élő, ál-keresztény, sátánista Perintfalvi – Íme, ezeket mondta

Már rinyál és hazudozik a baloldal: van egy jó hír, kaphatunk az EU-tól 2300 milliárd forintot! Videó