in ,

Korrupt banda – Magyar Nemzet: nagy erőkkel nyomoznak a 99 Mozgalom bűnügyében

Gyanúsítottakat egyelőre nem, de több tanút már kihallgatott a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalmat érintő bűnügyben az adóhatóság

Gyanúsítottakat egyelőre nem, de több tanút már kihallgatott a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalmat érintő bűnügyben az adóhatóság – tudta meg a Magyar Nemzet. A szervezet homályos finanszírozása körüli botrány azután kapott nagy visszhangot, hogy a költségvetési csalás és pénzmosás gyanúját vizsgáló nyomozók a főpolgármester két bizalmasánál is házkutatást tartottak.

Továbbra is nagy erőkkel folyik a baloldal egyik legnagyobb botrányával, a 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésével összefüggésben a nyomozás.  Ezt igazolja, hogy a főpolgármester által alapított szervezet „mikroadományai” miatt indult eljárásban a Magyar Nemzet információi szerint már több tanút is kihallgatott a nyomozó hatóság.

 

A meghallgatott személyek között szerepel többek között az MSZP két munkatársa, akik a párt ezzel kapcsolatban kiadott közleménye szerint részt vettek egy adományláda felbontásában, a ládába érkezett összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében. Ők azt állították, hogy a fellelhető tíz jegyzőkönyvből mindössze egyet írtak alá, hiába szerepel az összesen a nevük. Márpedig ez azt jelenti, hogy valakik az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

Az eljárásról tudható még, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július óta költségvetési csalás miatt nyomoz, de a pénzmosás és – az OTP feljelentése alapján – a hamis magánokirat felhasználásának gyanúját is vizsgálják.

A nyomozás előzménye, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) júniusban nyilvánosságra hozta a baloldal külföldi kampányfinanszírozásának vizsgálatáról szóló összefoglaló jelentését, amelyben az is szerepelt, hogy 506 millió forint érkezett a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom Egyesület számlájára, döntően euróban és angol fontban.  A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”.

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hoppá! Vége! Szlovákia nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának

Bognár Zsolt színművész tesz pontot a Vidnyánszky „ügy” végére – Íme