in ,

Így “vágta tönkre” a Fidesz az egészségügyet 9 év alatt!

Beszéljünk végre a lényegről!

Beszéljünk végre a lényegről!

Éveken át születnek álhírek álhíroldalakon (hvg, 24.hu, 444.hu, 168ora.hu, nepszava.hu, index.hu, RTL klub híradó), és az ellenzéki pártok részéről  a magyar egészségügy helyzetéről. Sokszor csöpögő csapokról hadoválnak (szörnyű, csöpög a csap, Úristen!), de van, amikor durvább tempóra váltanak, és lepusztult román kórház fotóiról bizonygatják, hogy az Magyarországon készült.

Mindenkinek vannak személyes tapasztalatai, amik jók, vagy kevésbé jók, de ha valakinek negatív véleménye van az egészségügy helyzetéről, akkor éppen egy kórház személyzetéről alkot főleg véleményt, ami nem az egészségügyi rendszerünk általános helyzete. Ám ebből sem lehet általános következtetést levonni, hogy Magyarországon mindenhol ugyanolyan rossz a személyzet, mert ez egyszerűen nem igaz! A többség az egészségügyben odaadással és lelkiismeretesen végzi a munkáját! Az egészségügy helyzete természetesen korántsem tökéletes (soha nem is lesz!), de most bemutatjuk a valóságot, hogy az elmúlt 3 Orbán kormány mennyit költött, és mennyire figyelt oda az egészségügyre vagy sem.

 

Az alábbi felsorolásokat egy vita alkalmával érdemes az egészségügyi nemzethalált vizionáló liberális választópolgártársunk orra alá dörgölni.

2010 és 2019 között:

 • 91 kórház újult meg
 • 54 rendelőt renováltak
 • 104 mentőállomást újítottak fel
 • 23 új rendelőt építettek
 • 31 új mentőállomást építettek
 • megfeleződött a várólisták száma
 • elindul 4 budapesti szuperkórház építése

Ez az igazság! Aki tehát az állítja, hogy le van pusztulva a magyar egészségügy: hazudik! Persze, lehet találni olyan kórházat, ami még nincs felújítva, de akkor ne felejtse el senki, hogy mennyi minden épült újjá az elmúlt 9 évben!

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is
!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

   Nem stadion – Novák Katalin: „Nagyot szólt” a családvédelmi akcióterv

   Ez már a rádiózás csúcsa: a f*ngás volt a téma a Balázsékban több mint 1 órán át