in

Stadion rovatunk – Több mint 3 milliárdból újul meg egy fontos rehabilitációs kórház

A kormány 3,3 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórháznak az Egészséges Budapest Program keretében.

A kormány 3,3 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórháznak az Egészséges Budapest Program keretében.

Ezt a térség országgyűlési képviselője, Hadházy Sándor jelentette be. Hozzátette: a kormány által teremtett kedvező gazdasági lehetőségek következtében a következő tíz évben 700 milliárd forintot fognak egészségügyi fejlesztésre fordítani az Egészséges Budapest Program keretében.

A vidéki kórházakra eddig több mint 500 milliárdot költöttek, most pedig a Közép-magyarországi régió is sorra kerülhet, amely az uniós szabályok miatt eddig kimaradt a fejlesztési támogatásokból.

Az említett fejlesztések egyik állomása Visegrád, ahol egy új diagnosztikai tömb is fel fog épülni a főépület nyugati szárnyához kapcsolódva, ez a földszinten éttermet, az első emeleten pedig kórtermeket foglal majd magában, és egy új portaépület is kialakítanak. A beruházás 2018-2019-ben kezdődik meg és előreláthatólag 2022-re készül majd el.

A 2017-es költségvetésből a kormány forrást biztosított az intézmény ellátásának további bővítésére, orvostechnológiai eszközök vásárlására. Sikerült beszerezni egy endoszkópos tornyot, két kar- és lábtornáztató, négy csípő- és térdízület-mozgató, valamint két vállízület-mozgató készüléket, emellett az épület energetikai megújítására 50 millió forint áll még rendelkezésre.

 

(doktorbubo.blogstar.hu)

Magyar György most összefogna azzal a Jobbikkal, akiket évekkel ezelőtt még a létezésből is kitörölt volna – Van az a pénz!

Libsik által elhallgatott hírek: A jövő héten kezdik utalni az egészségügyi dolgozók megemelt béreit