in ,

„Houston, van egy kis baj!” – Soros be akarja szipkázni az Ügyvédi Kamarát

Ez nem hangzik jól

mindenszo.hu kommentár: Tiltsák már ki ezt a Helsinki Bizottságot is! Mire várunk még?? Hogy a bíróság felett teljesen átvegyék a hatalmat?

 

Soros be akarja szipkázni az Ügyvédi Kamarát

Egyre szorosabb a viszony Soros György haza szervezetei valamint a Budapesti Ügyvédi Kamara között. A Tűzfalcsoport szerint számos továbbképzést szervezett a kamara Ügyvédakadémia néven, ahol a vezető előadók a Helsinki Bizottság és más Soros Györgyhöz köthető szervezettől érkeztek. De ez még nem minden!

 

Az Ügyvédakadémia

Budapesti Ügyvédi Kamara által meghirdetett Ügyvédakadémia nevű továbbképzéseken számos hazai Soros-szervezethez köthető személy adott elő, a Tűzfalcsport szerint pedig mindez egyértelmű jele annak, hogyan próbálja befolyását növelni a tőzsdespekuláns. A hazai ügyvédtársadalomra olyan ideológiai nyomást helyeznek, mellyel egyértelműen sérül az igazságszolgáltatás „függetlensége”.

  • Az „Ügyvédakadémia 2018 – 7. csoport: Büntető védelem” című kurzuson letugóbb az a Lőrik József ügyvéd adott elő, akire a Magyar Helsinki Bizottság „tapasztalt védőügyvédként hivatkozott”.
  • Az „Ügyvédakadémia 2018 – 3. csoport: Családjogi jogviták” csoport szakmai vezetője az a dr. Subasicz Éva ügyvéd volt, aki korábban Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány Alkotmány- és Jogpolitikai Intézet Programiroda vezetőjeként az emberi jogok kiemelt területén tevékenykedett, és a Magyar Helsinki Bizottság felkérésére látott el ügyvédi feladatokat.
  • Az „Ügyvédakadémia 2018 – 17. csoport: Személyiségi jogi jogviták” csoport szakmai vezetője: dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, aki a Budapesti Ügyvédi Kamara 493. sorszámú hírlevelének tanúsága szerint, mint a BÜK elnökségi tagja a legutóbbi közgyűlésen az ügyvédi kamarától határozottabb állásfoglalásokat vár el a jogállamot érintő közpolitikai kérdésekben, megnyilvánulásait pedig rendszeresen idézik a balliberális oldalon.
Külön kurzus ügyvédeknek

A Magyar Helsinki Bizottság „Fiatalkorúak büntetőeljárásbeli jogainak megerősítése” néven szervezett „interaktív képzést” 20-20 ügyvédnek. Az MHB mellett szervezőként részt vett az Egyesült Királysági Fair Trials International szervezet is. A történetet természetesen az EU finanszírozta. A képzést egyébként az a Panpress Kft. által üzemeltetett ugyvedek-lapja.hu oldal hirdette meg, amely a Pesti Ügyvédet is kiadja.

Jogklinika

Ideológiai átképzés is terítéken van a hazai ügyvédtársadalomban. A Tűzfalcsoport szerint az MHB Budapesten, Győrben és Debrecenben Jogklinika néven programot működtet az egyetemek jogi karain, melynek a célja,

hogy már az egyetemi éveik során ügyvédek irányítása alatt betekintést nyerjenek a menedékjogi eljárásba, és tapasztalatokat gyűjtsenek a hazai és nemzetközi menedékjogi és idegenrendészeti jogalkalmazás gyakorlatáról.”

Emellett a programban részt vevő joghallgatók jogi tanulmányaik során specializált elméleti képzésben vesznek részt, melynek keretében megismerik a magyar menekültügyi és idegenrendészeti szabályozást és a nemzetközi menedékjogi, emberi jogi normákat.

Soros szócsöve

A Tűzfalcsoport végül megemlíti, hogy az egyik szakmabeli lap, az előbb említett Pesti Ügyvédben szinte csak a Trancparency International javaslatai szerepelnek. Mint írják:

A sorosista álcivilek már nemcsak a bíróságok, hanem a Budapesti Ügyvédi Kamara kapuján is dörömbölnek.”

 

(forrás:888.hu)

HOPPÁ – Ha most lenne a választás, a szocik kihullanának a parlamentből – Szopóágon az MSZP!

Bakondi György: Az illegális migráció nem alapvető emberi jog