in ,

Hallgat a TASZ és a Helsinki Bizottság – A Fidesz-KDNP továbbra is várja a jogvédő szervezetek állásfoglalását – Videó

Továbbra is kettős mércét alkalmaznak a balliberális civil jogvédő szervezetek

Továbbra is kettős mércét alkalmaznak a balliberális civil jogvédő szervezetek – hangsúlyozta a Fidesz országgyűlési képviselője. Budai Gyula felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ továbbra sem foglal állást Niedermüller Péter gyűlöletkeltő kijelentése kapcsán.

„Ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak meg azért nők is…”

 

Így beszélt a kormány családpolitikai modelljéről a DK VII. kerületi polgármestere múlt héten az ATV-ben. Niedermüller Péter szerint az érintettek egyenlőek a fehér nacionalistákkal.

 

Csütörtök este több ezer ember vonult utcára Erzsébetvárosban a polgármester kijelentése miatt. A Gyurcsány-párt politikusa azonban azóta sem hajlandó bocsánatot kérni, szerinte ugyanis ő nem bántott meg senkit.

A Magyar Helsinki Bizottság augusztusban közösségi oldalán állt ki az emberi jogok mellett azt hangsúlyozva, hogy az mindenkinek jár. A szervezetet most Niedermüller Péter keresztényekről megfogalmazott véleménye már nem zavarja.

Niedermüller mondata elfogadhatatlan, de nem éri el a zaklatás vagy gyűlöletbeszéd szintjét – írja hivatalos Facebook-oldalán a bizottság. A civil jogvédő szervezet inkább Bayer Zsoltot kezdte kritizálni a DK politikusának mondatai kapcsán.

A Társaság a szabadságjogokért szintén Facebookon reagált, de konkrét állásfoglalást ők sem tettek az ügyben. Úgy fogalmaztak: A TASZ az állammal szemben védi meg a kiszolgáltatott helyzetben lévőket. A rendszerszintű rasszizmusnak, kirekesztésnek, diszkriminációnak pedig Magyarországon nem a fehér bőrű heteroszexuális férfiak az áldozatai.

Kerestük a szervezetet, de a TASZ munkatársa fejfájásra és a hétvégére hivatkozva, nem nyilatkozott híradónknak.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a baloldali és liberális jogvédő szervezeteknél továbbra is a kettős mérce működik. 

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány korábban feljelentést tett Niedermüller Péter kereszténygyűlölő kijelentései miatt. Közleményükben azt írták: az a szándékuk, hogy a kirekesztés, a gyűlöletkeltés és a rasszizmus kapcsán megszűnjön a kettős mérce és az egyoldalú megítélés.

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Itt lehet lepontozni a Niedermüller ügyben hallgató Helsinki Bizottságot és a TASZT

Nem stadion – Mától százszázalékosak a meddőségi kezelések és a gyógyszerek támogatása