in , ,

Köszi, EU! Brüsszel miatt megszűnnek a tranzitzónák! De mi lesz utána?

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben reagált Helsinki Bizottság nyilatkozatára.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság egyrészt álhíreket gyárt és hazudik, másrészt hiába reménykedik. A magyar kormány továbbra sem engedi be az illegális bevándorlókat, továbbra is megvédi a határt és továbbra is csak ellenőrzött körülmények között ad lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására.

A Helsinki Bizottság álhíreket gyárt és hazudik, amikor a tranzitzóna kapcsán „jogellenes fogva tartásról” beszél, hiszen a tranzitzónákban eddig sem tartott senki senkit jogellenesen fogva. A tranzitzóna célja épp az volt eddig is, hogy jogszerű lehetőséget adjon a bevándorlóknak a menedékkérelmek beadására, minden menedékkérő oda önként, saját szabad akaratából lépett be és várta a gyorsított menedékkérelmi eljárás végét – fogalmaztak.

Mint írták, „az Európai Bíróság döntése nem változtat azon, hogy a magyar kormány továbbra is meg fogja védeni a határt az illegális migrációtól, nem fogja lebontani a határkerítést és csak arra kijelölt helyen – Magyarország határain kívül, a magyar külképviseleteken – ad lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására. Tehát még távolabb az országhatártól fogjuk ellenőrizni, hogy ki jogosult és ki nem menedékkérelemre.”

A tranzitzóna lebontása nem jelenti az eddig ott tartózkodó migránsok szabadon engedését sem, befogadóállomásokra szállították őket, és ha nem jogosultak menedékkérelemre, el kell hagyniuk az országot – zárták a közleményt.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Feri pártja nagyon nagy bajban van! Felfüggesztette a DK párttámogatását a számvevőszék

Nem ízlett az ingyenkaja a tranzitzónánkban? Akkor tiplizzél vissza oda, ahonnan jöttél!