in , ,

Hollik István nagy igazsága: Brüsszel elfelejtette megkérdezni az embereket, de a magyar kormány megteszi ezt

Régi hagyomány, hogy amikor a kormány nemzeti sorskérdésekben kikéri a magyar emberek véleményét, akkor az a baloldalnak nem tetszik, és támadja azt

Régi hagyomány, hogy amikor a kormány nemzeti sorskérdésekben kikéri a magyar emberek véleményét, akkor az a baloldalnak nem tetszik, és támadja azt – mutatott rá a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István hangsúlyozta: azokban a kérdésekben, amelyekről a nemzeti konzultáció szól, súlyos vitáink vannak Brüsszellel, a legaktuálisabbnak nevezve Ukrajna európai uniós csatlakozását, hiszen arról nemsokára tárgyalnak az európai kormány- és államfők.

 

 

 

– Amikor a baloldal a mostanihoz hasonlóan a nemzeti konzultációt támadja, valójában Brüsszel érdekét képviseli – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

 

Egy komoly politikai vita van, nemcsak Brüsszellel, hanem a dollárbaloldallal is, ugyanis Gyurcsány Ferencék egyértelműen azt mondták, hogy álláspontjuk szerint Ukrajnát azonnal fel kell venni az EU-ba

– fogalmazott Hollik István. Hozzáfűzte: erről Brüsszel elfelejtette megkérdezni az európai embereket, de a kormány a nemzeti konzultációban megteszi ezt. A több felvetődő kérdés közül kiemelte:

melyik Ukrajnát szeretné felvenni az EU? Azt, ahol a frontvonalak most húzódnak vagy a teljes országot?

Ugyanis már a kérdés feltételével az EU rögtön ott találja magát a szomszédunkban zajló háború kellős közepében – jelezte. Emellett az sem mindegy, hogy mennyi pénz kellene Ukrajna újjáépítésére, ezt Brüsszel kiszámolta-e és honnan fogják azt a pénzt előteremteni? Brüsszelben nincs pénz, csak a tagállamoknál, tehát akkor ez azt jelenti, hogy elveszik a tagállamoktól a pénzt erre? – tette fel a kérdést. Hollik István rámutatott:

A nemzeti konzultációban is elmondhatják az emberek a véleményüket a szuverenitás védelméről, hogy szükségesnek tartják-e a törvényt, helyénvalónak tartják-e, hogy a baloldal külföldről fogadott el forrásokat vagy azt, hogy a baloldal ehhez hasonló trükkökkel próbálja befolyásolni a politikát.

Az uniós csúcson a költségvetés kiegészítését Magyarország nem tudja támogatni – jelentette ki Hollik István, mert amit Brüsszel előterjesztett, elfogadhatatlan. Egyrészt pénzt kérnek arra, hogy a szomszédunkban folyó háború folytatódni tudjon – hiszen fegyverekre adják ezt a pénzt – másrészt a Magyarország által ellenzett közös EU-s hitelfelvétel kamatai elszálltak, és ezt nem tudja miből kifizetni Brüsszel.

Szintén jelentős ügynek nevezte, hogy mi lesz az ukrán génmódosított gabonával, amelyet egyszer már beengedtek a brüsszeliek Európa területére és majdnem tönkre is ment bele az európai agrárium.

Fontos kérdés még az is, hogy mit keresett Alex Soros nemrég Ukrajnában, ahol uniós zászló előtt tárgyalt az ukrán miniszterelnökkel

mondta, felvetve azt, hogy vajon kit képviselt és mit akart Alex Soros. – Ezekre a kérdésekre ma Brüsszelben nincs válasz, sőt ezek a kérdések fel sincsenek téve –hangsúlyozta Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója arról is beszélt, hogy amikor a kormány ellenáll Ukrajna EU-csatlakozásának, azt nemcsak Magyarországért teszi, hanem Európáért is küzd, mégpedig Brüsszel ellen, aki ebben a kérdésben is „elárulja az európai érdeket”. Lehet, hogy más nagyhatalomnak, például az Egyesült Államoknak lehet érdeke Ukrajna EU-tagsága, de Magyarországnak és Európának nem ez az érdeke – magyarázta.

A szuverenitás védelmében a kiskapukat is be kell zárni

A szuverenitásvédelmi törvényről szólva Hollik István közölte: a szuverenitás védelmére szükség van, mert olyan történt 2022-ben, ami a rendszerváltás óta nem fordult elő Magyarországon. Volt egy közmegegyezés, hogy külföldről parlamenti választáson induló pártok nem fogadnak el pénzt.

Voltak viták, de ezt mindenki betartotta, a baloldal azonban 2022-ben megszegte ezt, kiskapukat használt ki, és ezzel több mint négy és fél milliárd forintnyi dollár gurult be a pénztárcájukba, amelyet arra költöttek, hogy befolyásolják a parlamenti választásokat

– emlékeztetett.

Mint mondta, önmagában ez a világbotrány indokolta azt, hogy áttekintsék a törvényeket, és a kiskapukat azonnal bezárják. Erről szól a szuverenitásvédelmi törvény, amelyet a Fidesz és a KDNP meg fog szavazni – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Hollik István kitért arra is, hogy a Momentum egy olyan törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amelyet a Soros-hálózathoz ezer szállal kötődő szervezet készített, amely külföldről fogadott be támogatásokat. Ebben olyan pontok is szerepelnek, amelyek ellenkeznek a magyar érdekkel, sőt egy más nagyhatalom, például az Egyesült Államok érdekében állnak.

– Amit a Momentum és a Political Capital csinált, az mutatja meg, hogyan próbálják befolyásolni Magyarországon a politikát. Ezzel szemben kell kiállni, erre kell nemet mondani – húzta alá.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bréking! Ismét terrortámadás volt Franciaországban – Késeltek Párizsban

DK-s színházjegy-botrány – Nem nyilatkozik a Katona arról, hogy ad-e újabb árkedvezményt a DK-nak