in ,

DK-s színházjegy-botrány – Nem nyilatkozik a Katona arról, hogy ad-e újabb árkedvezményt a DK-nak

MÁR GYURCSÁNY FERENC PÁRTJÁNAK INTERNETES TÉVÉJÉBEN IS BÍRÁLTÁK, HOGY PÁRTTAGSÁGIVAL OLCSÓBB VOLT A SZÍNHÁZJEGY

Lejárt az az akció, amely az utóbbi időszak egyik legzajosabb botrányához vezetett: a Demokratikus Koalíció, vagyis Gyurcsány Ferenc pártjának tagjai november végéig vásárolhattak jelentős kedvezménnyel jegyet a fővárosi Katona József Színházban. A párttagkönyv akár 30 százalékos jegyárengedményt is jelentett.

 

 

 

A nem szokványos esetről egy hete lapunk számolt be, ahogy a teátrum válaszát is közöltük. A színház akkor egyrészt tagadta, hogy politikailag elfogult módon járt volna el, majd hosszan sorolta, mely szervezeteknek ajánlott még fel kedvezményes jegyet. Utóbbiak között viszont nem szerepelt egyetlen más párt sem. A színház akkor közölte azt is, hogy november 21. és 25. között 28 jegy kelt el DK-s kedvezménnyel.

Most újabb kérdéseket juttattunk el a Katonának: szerettük volna megtudni, mennyi kedvezményes jegyet vettek összesen a Demokratikus Koalíció párttagjai az akció teljes ideje alatt, miként arra is kíváncsiak voltunk, hogy a színház az előző lejártával ad-e újabb árengedményt a DK-nak.

Azaz meghosszabbítja-e a pártakciót. Kérdéseinkre még nem érkezett válasz, ha megkapjuk, közöljük a teátrum reakcióját.

 

 

Bicskanyitogató ostobaság

Pedig a válaszok az elmúlt hét történései után különösen érdekesek lennének, a DK-nak szóló akciót ugyanis a színházi élet, a médiavilág és a politikai szféra számos szereplője is véleményezte. Vidnyánszky Attila, a Magyar Nemzeti Színház igazgatója például bicskanyitogatónak nevezte a politikai állásfoglalást is jelentő kedvezményt, a Thália Színházat vezető Kálomista Gábor pedig úgy fogalmazott, hogy „a színházak világában ilyesmiről még nem nagyon hallottam. (…) Az, hogy egy színház ilyen szinten belemásszon a politikába, nekem új”. A székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatójának véleményét is érdemes idézni, Szikora János ugyanis úgy fogalmazott:

Mikor értesültem erről, szomorúság töltött el és megint elámultam, hogy milyen mérhetetlen dimenziói vannak az emberi ostobaságnak.

Egyesen korrupció

Baloldali médiaszereplők is állást foglaltak a kérdésről. Bolgár György például neccesnek nevezte az ügyet, Verebes István szintén értetlenségének adott hangot. Puzsér Róbert viszont korrupciónak, egészen pontosan „filléres, bazári, ócska, ecseri piacos, hitvány nívón előadott korrupciónak” nevezte, hogy a DK-sok kedvezményt kaptak a Katonában. Puzsér arra is utalt, hogy Bősz Anett személyében DK-s főpolgármester-helyettes felel a fővárosban a kulturális kérdésekért.

 

 

Gréczy Zsolt felháborodott

Figyelemre méltó, hogy a DK saját internetes televíziójának legutóbbi adásában is szóba került a kérdés, de mintha zavar került volna az erőbe. Az egyik vendég, Nagy Attila Tibor ugyanis bírálta a politikai alapú kivételezést. – Az a baj, hogy egyetlen párt lett kiemelve és a többi párt meg nem kapott ilyen kedvezményt. Ráadásul úgy, hogy az egyik főpolgármester-helyettes DK-s. (…) Ezért rossz az optika – fakadt ki az elemző. Nagy heves vitába keveredett

Gréczy Zsolttal és Kálmán Olgával, a műsorban szintén szereplő DK-s politikusokkal, utóbbiak persze nem láttak semmi kivetnivalót a kedvezményes színházba járásban.

Nem úgy Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, aki azt javasolta, hogy ne aprózzák el, nevezzék át a teátrumot egyenesen Gyurcsány Ferenc Színházra.

 

 

 

– Mi lesz a következő? Kedvezményes BKV-bérlet a DK-tagoknak? – ezt a kérdést már Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője tette fel, Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere pedig szerdán úgy vélte: „nagyon súlyos ügyről” van szó, s abbéli reményét fejezte ki, hogy „nem a takarítónő viszi el a balhét”.

A takarítónő vitte el a balhét?

Hogy így lett-e, azt ki-ki döntse el maga. A színház csütörtökön közzétett nyilatkozatában ez állt: „A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért a színházban átfogó vizsgálat indult, és ennek eredményeképpen a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettük. Két munkatársunkat figyelmeztetésben részesítettünk, egy vezető dolgozónk pedig elhagyja a színházat.”

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hollik István nagy igazsága: Brüsszel elfelejtette megkérdezni az embereket, de a magyar kormány megteszi ezt

Tudtuk, hogy ez lesz, de azért ez meredek! A DK totál becsicskította a Momentumot – Jó üzletet kötöttek Kunhalmiék Gyurcsánnyal, a Momentum lemaradt az MSZP mögött