in , ,

Hillary Clinton is előmászott: szerinte Magyarországot egy “korrupt és kapzsi” vezető irányítja

Hillary Clinton, bukott demokrata elnökjelölt fejtette ki egy interjúban, hogy mekkora veszélyt jelent “az amerikai értékekre” Magyarország gonosz kormánya.

A Telex szemlézte Hillay Clinton Rachel Maddow-nak adott interjúját, amiben arról beszélt, hogy autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek a világban. A demokrata párt bukott elnök-jelöltje szerint  elképzelhető, hogy a társadalmi változásokkal elégedetlen tömegek akár meg is puccsolnák az amerikai demokráciát. Itt példaként Donald Trumpot hozta fel, valamint a washingtoni Capitoliumot januárban megtámadó tüntetőket.

 

 

Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat

– fogalmazott Clinton. Az Obama-adminisztráció külügyminisztere arról is beszélt, hogy az autoriter vezetők „a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül”. Ennek kapcsán kiemelte, hogy külön veszélyt jelent, hogy manapság algoritmusok szabják meg az átlag ember hírfogyasztását. 

 

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Agyhalál – Maki Zaj a Városháza Gate-ről: „Fidesz!”, „Putyin!”

Működésben a svéd “demokrácia”: órákkal a megválasztása után lemondott a miniszterelnök