in ,

Hahó PDSZ, hahó TASZ! Európában mindenhol megtartják az érettségit!

Kretének

Természetesen politikai akció keretében tiltakozik az érettségi megtartása ellen a PDSZ, és a TASZ is. Mindegy, mi a helyzet az országban, ahol társadalmi elégedetlenséget lehet kelteni, a TASZ, a Helsinki bizottság, az Amnesty International és társai, rögtön ott vannak! Ez nem a véletlen műve.

 

 

Nos, nézzük a többi országot, hogyan érettségizik.

 

 

Ausztriában csak írásbelit tartanak idén tavasszal, szóbelire most nem lesz lehetőség (ősszel szóbelizhet, aki akar).

 

Csehország az érettségi megtartását tervezi, legkésőbb június végéig, ha ezt lehetővé teszi a járványügyi helyzet.

 

Dánia az elsők között döntött arról, hogy újranyitja az iskolákat az idei tanévben, így az intézményekben április 20-tól indulhat az oktatás. Életkortól függően különböző időpontban térnek vissza a diákok a padokba, először a kisebbek, majd májusban a középiskolások is. Az iskolákban kérik a diákok közötti kétméteres távolság megtartását. Az érettségiket mindenképpen megtartják májusban, de egyes részletkérdések még tisztázásra várnak.

 

Lengyelországban megtartják az érettségit, de egyelőre az időpont halasztása mellett döntöttek, várhatóan júniusban kerül sor a vizsgákra.

 

Németországban a szövetségi szerkezet miatt tartományonként jelentős különbségek vannak, de számos tartomány már meghatározta, hogy mikor indul újra az oktatás az iskolákban (tipikusan április végén vagy május első felében), az érettségit megtartják a tervek szerint.

 

Szlovákiában csak szóbeli érettségit tartanak majd, az írásbeli elmarad. Ennek elsősorban az az oka, hogy ott nagyon korán, már márciusban megtartották volna az írásbeliket, így ezek pótlására már nincs lehetőség. A szóbeli érettségikre az iskolákban kerül sor.

 

Mint látható, mások is megtartják az érettségit, sokszor rövidített vagy szűkített formában. Van, ahol az oktatást is beindítják, és a tanulók az érettségik előtt visszatérnek az iskolákba. – Fejezi be a felsorolást az origo.hu cikke.


 

Tehát szépen nyugodjon le a PDSZ, a TASZ, meg a többi ellenzéki ostoba. Az érettségi meg lesz tartva, ahogy Európa többi országában is!

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Világraszóló magyar bravúrok a járvány idején! Az ellenzéki sajtó ezekről hallgat

Híres amerikai üzletember: „Meglepőnek tartom, hogy a CNN még létezik!” – Videó