in , ,

Háborús állapotok Európában, az uniós agrárbiztos fejét követelik + videó

Az Európát behálózó gazdatüntetések végét még korántsem látni

Az Európát behálózó gazdatüntetések végét még korántsem látni, az utóbbi napokban egyre több országban csatlakoznak a gazdákhoz a halászok is. Mindenkinek elege van Brüsszel mostani és tervezett intézkedéseiből. Eközben az EU lengyel agrárbiztosa lehet az első fej, amely Brüsszelben lehullik a kialakult polgárháborús helyzet miatt.

Nem csitulnak a kedélyek Európa-szerte, a dühös gazdák nem hagyják magukat ellehetetleníteni és folyamatosan nyomás alatt tartják az Európai Uniót, amely a környezetvédelmi intézkedésekre hivatkozva szépen lassan megfojtja az agrárszektor szereplőit. Hollandiában például már a halászok is csatlakoztak a mezőgazdasági dolgozókhoz.

 

 

Máshol pedig valóságos háborús helyzetek alakultak ki, például felgyújtott trágyadombokkal blokkolják az autópályákat. A gazdáknak azzal is problémájuk van, hogy a harmadik országbeli termelőkkel szemben tisztességtelen versenyben maradnak alul, a jövőben pedig ez csak tovább fokozódna.

 

 

 

 

A lengyel gazdák dühösek az Ukrajnából érkező olcsó élelmiszerimport miatt, ezekre a termékekre ugyanis nem vonatkoznak olyan szigorú uniós előírások, mint az EU-ban lévő termelőkre, így jóval olcsóbban is eláraszthatják a piacot az ukránok, amellyel már nem tudják felvenni a versenyt a gazdák. A lengyelek emellett a Donald Tusk vezette baloldali-liberális kormány passzivitása miatt is folyamatosan tüntetnek.

Eközben Janusz Wojciechowski, az EU mezőgazdasági biztosa minden oldalról tűz alá került. A Jog és Igazságosság (PiS), nemrég ellenzékbe került lengyel jobboldali párt politikusát egyrészt élesen bírálja a lengyel miniszterelnök-helyettes, Wladysław Kosiniak-Kamysz.

Van egy ember Európában, aki egyesítette az összes európai és lengyel gazdát az általa javasolt reform ellen. Ez Janusz Wojciechowski. Le kell mondania

– szögezte le Donald Tusk helyettese a Reuters hírügynökség szerint.

Wojciechowskit még a PiS párt vezetője, Jarosław Kaczynski is élesen bírálta és közölte, hogy fel fogja hívni a biztost, hogy megkérje, mondjon le. Wojciechowski a Polsat News magántelevíziónak azt mondta, hogy nem vette fel a telefont, hozzátéve, hogy néhány napon belül, valószínűleg a napokban nyilatkozik a jövőjéről.

Wojciechowski egyébként megvédte eddigi tevékenységét, mondván, hogy ő az egyetlen biztos, aki ellenezte az Ukrajnából származó importot.

A lengyel gazdák hetek óta blokkolják az ukrán határátkelőket, hogy megakadályozzák a silány minőségű és tiltott szereket tartalmazó agrártermékek beáramlását.

 

 

 

(Odrobina Kristóf, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

Az ellenzék öngólt lőtt – Kövér László házelnök fogja helyettesíteni Novák Katalint!

Karácsony Gergely hű támogatója, Mark Ruffalo csak Gázában akar békét, Ukrajnában nem! Tűzszünetre szólított fel