in ,

Világraszóló magyar bravúrok a járvány idején! Az ellenzéki sajtó ezekről hallgat

Vegyük sorra…

Magyarország ebben a vészhelyzetben meg tudta mutatni, hogy mire képes. Nemcsak a kormány, hanem a teljes nemzet. Felsoroljuk azokat a világraszóló bravúrokat, amit ez a járvány, és a vészhelyzet kihozott a magyarokból.

 

XXI. századi felszereltségű mobil járványkórházépítés 2 és fél hét (!) alatt

Egészen elképesztő bravúr volt Kiskunhalason megépíteni a mobilkórházat. Az építési időt 1 hónapra tervezték, de két és fél hét alatt teljesen elkészült! Felszereltsége XXI. századi!
Íme a videó a kórházról:

 

 

A MOL 2 hét alatt átállt szélvédőmosó folyadék gyártásból fertőtlenítőgyártásra

A MOL konkrétan 2 hét alatt átállt fertőtlenítőszer gyártásra. A kisebb kiszerelésű fertőtlenítőjük gyakorlatilag a legolcsóbb a piacon: 189 Ft.

Napi 50 ezer liter! Beindult a hazai fertőtlenítőszer-gyártás

 

 

 

2 hét alatt megtervezték, és elkészítették a magyarok a magyar lélegeztetőgép prototípusát. Hamarosan kezdődik a sorozatgyártás

Magyar mérnökök, tervezők két hét alatt kifejlesztettek egy magyar lélegeztetőgépet.

orbán viktor bme lélegeztetőgép

 A Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A BME Polimertechnika Laborjában megtartott fórumon Józsa János rektor meghívására részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

(videó):

A BME tanárai tájékoztatást adtak a miniszterelnöknek a fejlesztésről és a projekt koncepciójáról, majd Elek Jenő főorvos bemutatta és értékelte a készülék prototípusát. Az eseményen beszámoltak a rövidesen beinduló sorozatgyártás ütemezéséről is.

Ezek vagyunk mi, magyarok. Nagyon tudunk, ha kell!

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

A PDSZ a hivatalos országos érettségi bojkottálásával súlyos bűncselekményt követ el!

Hahó PDSZ, hahó TASZ! Európában mindenhol megtartják az érettségit!