in ,

Háborúpártiak – Agyhalál: Annalena Baerbock a háború folytatására biztatja Ukrajnát

Teljes sötétség

A német külügyminiszter szombaton, az Ukrajna elleni orosz háború kezdetének második évfordulóján Odesszában kijelentette, hogy Berlin továbbra is elkötelezett Kijev iránt: támogatja fegyverekkel, valamint egyengeti útját az Európai Unióba.

 

 

Amíg Vlagyimir Putyin orosz elnök nem lesz kész leállítani a háborút, „minden nap folytatjuk az önök támogatását”, beleértve a fegyverszállításokat, „amelyekkel nem csupán területeket lehet visszafoglalni, de minden nap életeket is lehet menteni” – mondta a számokkal hadilábon álló Baerbock a dél-ukrajnai kikötővárosban, oldalán Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel.

 

 

 

A német tárcavezető látogatását biztonsági okokból kezdetben titokban tartották, Odesszát ugyanis nem egészen 24 órával korábban támadták az oroszok. Miközben Annalena Baerbock támogatásáról biztosította Ukrajnát, ukrán kollégája egyértelmű üzenetet küldött Kijev nyugati szövetségeseinek, közöttük Berlinnek.

Ha Németország és a Nyugat nem tekint Ukrajnára Oroszország szemüvegén keresztül az ukrajnai függetlenség kezdete óta, és befogad bennünket az EU-ba és a NATO-ba, ez a háború sosem robbant volna ki

– jelentette ki Dmitro Kuleba.
Az Európai Unió decemberben döntött úgy, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, de a várakozások szerint sok évbe telik, mire Kijevet felveszik tagnak.
Elmulasztották a lehetőségeket, hogy féken tartsák Oroszországot – mondta Kuleba.

Ha valamennyi, fegyverszállításra vonatkozó döntést időben meghozták és megvalósították volna a háború elején, most Luhanszkban tartanánk sajtótájékoztatót egy Lisszabontól Luhanszkig húzódó Európáról

– jelentette ki az ukrán tárcavezető a kelet-ukrajnai Luhanszk megyére utalva, amelyet Oroszország a háború során bekebelezett.
A béke kizárólag több fegyver szállításával érhető el – hangoztatta Kuleba.

A tartós és igazságos békét csak az kényszerítheti ki, ha Oroszországot legyőzik a csatatéren

– mondta.
A két miniszter, aki pénteken az ENSZ-közgyűlés és a Biztonsági Tanács ülésén vett részt New Yorkban, együtt utazott Ukrajnába, Berlinen és Moldován keresztül.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

 

 

Felszólítás! A Wass Albertet szidalmazó és őt fasisztázó Martin Ethelwolfot ne szemlézze többet a Mandiner.hu!

Így fog nyerni a Fidesz az EP választásokon – Futótűz szerűen terjed a videó