in ,

Fidelitas: felháborító a Helsinki érvelése!

A JOGVÉDŐKET NEM ZAVARJA NIEDERMÜLLER PÉTER KIJELENTÉSE

Saját komolytalanságát, hiteltelenségét és politikai elfogultságát bizonyítja a Soros-hálózathoz tartozó Magyar Helsinki Bizottság azzal, hogy egy érdemi reakciónak nem nevezhető Facebook-posztban kiállt Niedermüller Péter botrányos kijelentése mellett – közölte lapunkkal a Fidelitas, amely továbbra is követeli, hogy a DK-s politikus távozzon hivatalából, és vonuljon vissza a közéletből.

Mélységesen felháborító és cinikus a Magyar Helsinki Bizottság érvelése, amely szerint a DK-alelnök Niedermüller Péter kijelentése „nem éri el a zaklatás vagy gyűlöletbeszéd szintjét a jelenlegi hazai társadalmi és politikai kontextusban” – olvasható a Fidelitas lapunk megkeresésére küldött közleményében.

Ismert, a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke, Illés Boglárka pénteken kért személyesen állásfoglalást a más esetekben rendre a hangját hallató Helsinki Bizottságtól Erzsébetváros polgármesterének azon kijelentéséről, amelyben rettenetes képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfia­kat és nőket.

A jogvédő szervezet ezután Facebook-oldalán reagált a történtekre, a fenti ominózus mondaton túl közölve azt is, hogy ők a gyűlölet-bűncselekmények és a hátrányos megkülönböztetés valódi áldozatainak nyújtanak ingyenes segítséget, nem pedig „az ártalmas, gátlástalan, szemforgató politikai cirkuszra”.

 

 

A Fidelitas szerint a Helsinki Bizottság posztja újabb jól látható bizonyítéka „annak a hálózati működésnek, ami összeköt balliberális pártokat, magukat civil jogvédő szervezetnek nevező politikai furkósbotokat, az illegális bevándorlást támogató NGO-kat és elítélt bűnözőknek kártérítésért pereskedő, a magyar adófizetőket megsarcoló Soros-szervezeteket. Ennek a Soros-hálózatnak a tagja a Helsinki Bizottság is, amely a Niedermüller melletti kiállásával bizonyítja saját komolytalanságát, hiteltelenségét és politikai elfogultságát”.

A Fidelitas továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy „ilyen gyűlölködő, keresztényellenes kijelentés következmények nélkül maradjon. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy hivatalban lévő polgármester egy mondaton belül gázoljon bele emberek milliói­nak négy védett tulajdonságába”. Ezért ismét arra szólítják fel Niedermüllert, hogy vonuljon vissza a közéletből. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) pedig mindeközben feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak, illetve uszítás miatt.

A DK alelnökének botrányos kijelentése és az azt mentegető jogvédői fejtegetés azért is figyelemre méltó, mert Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökének vezetésével éppen tíz éve alakult meg az emberi méltóság védelmét zászlajára tűző Emberi Méltóság Tanácsa. Előzőleg valamennyi parlamenti párt és történelmi egyház aláírta a tanács működésének alapjául szolgáló felhívást.

Ez kimondta, hogy összefogásra van szükség az emberi méltóságot sértő szövegek megjelenése ellen, akár a holokauszt áldozatainak emlékét, akár a keresztényeket sértő kijelentésekről legyen szó, és vissza kell utasítani minden olyan sértő megnyilvánulást, amely más személyek vagy csoportok ellen irányul, azok vallási vagy nemzeti és etnikai hovatartozása miatt.

(Bákonyi Ádám, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Nem lesz európai minimálbér, de Gyurcsányné még mindig ezzel a baromsággal kampányol

Emília beszól a szennyező multiknak is, de rendesen! – Videó