in , ,

Ez sem tudja befogni – Michael O’Leary nem tud leállni – ismét beleszállt a magyar kormányba a Ryanair ügyvezető igazgatója

Szerinte nem kéne a kormánynak megvennie a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret.

A Ryanair ügyvezető igazgatója, Michael O’Leary a Forbesnak adott interjúban kritizálta a magyar kormány reptér-visszavásárlási szándékát, az extraprofitadót, valamint az utasok megadóztatását.

„A kormányok nagyon rossz tulajdonosai a reptereknek és a légitársaságoknak. Láthatjátok, hogy a Malévval is milyen kiváló munkát végeztek” – mondta a Forbesnak. Szerinte azért lenne szerencsétlen ez az intézkedés, mert a kormányt a szakszervezetek könnyen sarokba szorítják, és hosszútávú beruházások helyett a választópolgároknak való megfelelés lenne az elsődleges. Szerinte a közpénzből nem is lehet úgy költekezni, ezért nincs esélye a nagyobb beruházásoknak.

Elmondása szerint a cégekre kivetett extraprofitadó sem kifizetődő. Azt ígérte, ha eltörlik azokat, 5-6 millióval több turistát hoznának évente.

„Mi Budapesten nagyon erőteljesen növekedtünk, mielőtt az idióta extraprofitadót bevezették. Hiába tették függővé a gép kibocsátásától, a hatása ugyanaz.

Addig nem bővítünk újra Magyarországon, amíg ezt és a reptér melletti kerület adóját vissza nem vonják”

– mondta. Hozzátette, azt sem tartja jó ötletnek, hogy megadóztatják az országba lépő turistákat, mert az sokakat eltántoríthat a beutazástól. Szerinte ezt a plusz bevételt helyette a szállodai számlákba kellene beépíteni.

(mandi)

Köhög a bolha – Von der Leyen üzent Kínának: Oroszország felfegyverzése sokat ártana az EU-kínai kapcsolatoknak

Autósüldözés: húsvéti ajándék a hitvány főpolgármestertől – Mától négy napon át le van zárva a pesti alsó rakpart egy szakasza