in ,

Ez közbotrány! Még mindig nem fizették ki a tanárokat a baloldali vezetésű Pécsett

A FIDESZ–KDNP SZERINT NEM TUDNI, HOGY A PÉNZ HIÁNYZIK VAGY A HOZZÁÉRTÉS

Hetek óta tart a botrány a baloldali vezetésű Pécsett, ahol az önkormányzati fenntartású Pécsi Kulturális Központ (PKK) mostanáig nem fizette ki azokat a tanárokat és diákmunkásukat, akik a nyári táborokban felügyeltek és vigyáztak a gyerekekre. Ennek kapcsán Barkóczi Csaba Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, az utolsó határidő arról szólt, hogy az érintettek a múlt hét végéig megkapják a pénzt, de ez információik szerint mostanáig sem történt meg.

 

A politikus kifejtette: nem tudni, hogy a pénz hiányzik vagy a hozzáértés.

Meglehet, az önkormányzat pénzügyi helyzete annyira instabil a Péterffy Attila vezette város hitelfelvételei miatt, hogy ekkora tétel sincs a számlán. Köztudott, a baloldal úgy eladósította a várost, hogy 2048-ig kamatokkal együtt 17,5 milliárd forintot kell visszafizetni az Európai Beruházási Banknak

– mondta Barkóczi Csaba. Hozzátette: a város nehéz helyzetéhez hozzájárul az is, hogy a haverokra, a baloldali hátországra, ügyvédekre és cégvezetőkre van pénz. Szavai szerint az ő megbízási díjaikra, vezetői fizetésemelésükre és prémiumaikra mindig megvan a forrás, ezekre sok százmillió forintot költöttek. – Persze az is lehet, hogy személyi mulasztás történt, és a tanárok azért nem kapták meg időben a pénzüket, mert a baloldalt ennyire nem érdekli a sorsuk. Beszédes, hogy miközben gyülekeztek a viharfelhők, a Pécsi Kulturális Központ vezetője három hétig nyaralt.

De ezek után sem a politikai alapon kinevezett helyettesét vették elő, hanem egy szegény ügyintézőn készülnek elverni a port, akit a hírek szerint el is bocsátanak. Ez arcátlanság

– mondta Barkóczi Csaba. Hozzátette: ezért a botrányért a Pécsi Kulturális Központ vezetőjét és a helyettesét kellene elővenni, de ők lényegében érinthetetlenek helyben. A Fidesz–KDNP-s politikus felszólított Péterffy Attila polgármestert és a Pécsi Kulturális Központ vezetőjét, hogy haladéktalanul fizessék ki a tanárokat.

 

 

 

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

A 18. kerületben az elsők között dőlt ki Szaniszló Sándor propagandatáblája – Íme

Nem stadion – Több milliárdos támogatást kapnak a falusi kisboltok tulajdonosai – Az egész baloldal hallgat