in ,

Ennyi migránst kaptak el a hétvégén – Akárhogy nézzük, remekel a déli határzár.

Kilenc határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Kilenc határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton négy, vasárnap öt jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 24 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – május 21-tól 27-ig – ez a szám 47 volt. A román határszakaszon hét migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A 2017. március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Raffay Ernő: Revíziót!

STABIL AGYHALÁL – Orbán Viktor külföldről történő megbuktatásában bízik Vekerdy Tamás