in ,

STABIL AGYHALÁL – Orbán Viktor külföldről történő megbuktatásában bízik Vekerdy Tamás

Az újabb elsöprő, kétharmados Fidesz-KDNP-győzelem miatt teljesen elgurult a gyógyszere a ballib-potentát Vekerdy Tamásnak

Az újabb elsöprő, kétharmados Fidesz-KDNP-győzelem miatt teljesen elgurult a gyógyszere a ballib-potentát Vekerdy Tamásnak, aki Orbán Viktor miniszterelnök megbuktatásáról álmodik és már azzal kapcsolatban veri az asztalt, hogy külföldről jön majd a számára vágyott pillanat. Orbán “végét egy olyan külső esemény jelentheti, amelyre nem lesz válasza a kormánynak” – nyilatkozta a pszichológus a Magyar Narancsnak. 

Ma Orbánék ismét az urak és cselédek országát építik, ezt akarják valahogy visszaállítani. Ők az urak, a többiek a cselédek – mondta a hetilapnak. A pszichológus szerint ma nem folyik kormányzás, csak a szavazatmaximalizálás mozgatja a kormánypártokat. Arról is beszélt, a kormány örül a kivándorlásnak, mert így egy jól manipulálható „rabszolgatömeg” marad itthon.

Ezúttal nem az oktatásról, hanem a politikáról kérdezte a Magyar Narancs Vekerdy Tamást, akihez mostanában bátran fordulhat a ballib média egy kis kormányszidásért. A pszichológus most sem okozott csalódást: elmondta, szerinte a mostani hatalmi elit „ösztönörvényben pörög”:

semmit nem engedhetünk el, semmiben nem engedhetünk, gazdagodni kell tovább, mert egyre nagyobb a tét. Nincs elég bölcsesség se a konszolidációhoz, és senki nem tud ellenállni a vezérnek, csakis az ő akarta érvényesül

Mint mondta, ma nem folyik kormányzás, már csak a szavazatmaximalizálás mozgatja a kormányt és a pártot.

Nem oldják meg az egészségügy, az oktatás és az egyéb területek helyzetét. Ehelyett a kormány félelmet kelt, gyűlöletet szít. Ezek jól kézben tartható, jól manipulálható érzelmeket hívnak elő az emberekből

Hiába csak az ország kisebbik felére tud így hatni a Fidesz, a választási rendszerből fakadóan a parlamentben kétharmados többségük van – tette hozzá.

Igaz, amit a tüntetők mondtak, hogy mi vagyunk a többség. Törvényszerűen igaz, ennek ellenére a többség parlamenti reprezentációja egyharmad. És az is szétforgácsolt, egymást gyűlölő állapotban van

– magyarázta. Vekerdy – a történelmi tapasztalatokból kiindulva – úgy látja, a jelenlegi rendszer végét egy olyan külső esemény jelentheti, amire a kormánynak nem lesz válasza. Arról is beszélt, megérti azokat, akik külföldre menekülnek a magyar viszonyok elől.

Boldog volnék, ha sokan mennének Nyugatra, feltöltekezni az értékekkel, ahogy a reformáció idején. Akkor sokan mentek külföldre, és hazahozták a legfrissebb, legjobb tudást. (…) Visszajöttek, és itthon a legkisebb falvakba is elmentek, hogy terjesszék a Nyugaton megszerzett tudást.

A pszichológus meghökkentőnek tartja azt is, hogy a kormány a kivándorlásra sehogy nem reagál, vagy pedig azt mondja, amit a Fidelitas elnöke, hogy annyian jönnek vissza, mint amennyien elmentek.

A kormány örül, ha ezek az emberek elmennek, mert marad egy jól manipulálható tömeg. Hogy úgy mondjam, rabszolgatömeg.

Itt Vekerdy Illyés Gyulát idézte, aki szerint Magyarország a cselédek és urak országa. A pszichológus ugyanis úgy látja, ma Orbánék ismét az urak és cselédek országát építik, ezt akarják valahogy visszaállítani.

Ők az urak, a többiek a cselédek. Erre ráadásul, úgy látszik, van is fogadókészség. A Dózsa Györgyök pedig még nincsenek itt.

A Magyar Narancs szerint a pszichológus mindenben ismétlődést lát: szerinte ahogy korában Hitlerhez csapódtunk, úgy csapódunk ma Putyinhoz, a biztos veszteshez.

Forrás: Magyar Narancs, hvg.hu; Fotó: PS

(forrás:pestisracok.hu)

Ennyi migránst kaptak el a hétvégén – Akárhogy nézzük, remekel a déli határzár.

Orbán Viktor Kötcsén: az EU-n belül képzeljük el a jövőnket, de számunkra Magyarország az első