in ,

Egyenesen a Népszavából üzentek Gyurcsánynak: ellenzéki siralmas

Elég sok idő eltelt már a választás óta, de az ellenzék még mindig csak a sebeit nyalogatja.

„ […] A hatalomból Orbán Viktornak sosem elég. A Fidesznek hiába van kétharmados többsége a parlamentben, bónuszként még háborús veszélyhelyzetet is hirdetett, hogy bármit, de tényleg bármit megtehessen.

És mit csinál közben az ellenzék? A DK-s Gyurcsány Ferenc időnként rejtélyesen közli, hogy készül valamire. Egyelőre országjárásra: »játszunk, beszélgetünk, főzünk«. A romokban heverő Jobbik megint kettészakadt, a viharosan távozó Jakab Péter új mozgalmat – valójában pártot – szervez. Abból még kevés van. Sebaj, a miniszterelnök-jelöltként kudarcot valló Márki-Zay Péter se tett le arról, hogy pártot alapítson. A Momentum egy helyben topog, és nem látszik, hogy merre szeretne elindulni. Az MSZP láthatatlan. A megmentőként jelentkező Ujhelyi István visszahőkölt, még mielőtt startvonalhoz állt volna. Az erdőirtások ellen fellépő LMP próbálkozik ugyan, de ahhoz gyenge, hogy országos tiltakozást szervezzen. A Párbeszéd továbbra is csak élénk fantáziával nevezhető pártnak.

A legtöbb munkája az ellenzéknek a tartalmi megújulással van – idézzük Róna Dániel politológust –, a választók elvárják, hogy legyen vonzó kínálat, program, jövő- és világkép. Kétségkívül. Szükség lenne azonban még valamire: hitelességre. Ha ez hiányzik, akkor a vonzó portéka is vevő nélkül marad. […] ”

– írja a Népszavában mindezt Czene Gábor.

 


Olvasod ezt, Feri? Kritika balról, Neked! 

Puszi!

 

 

mindenszo.hu

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Ez sem stadion: meghosszabbítja a kormány a kedvezményes lakásáfát

De jó, ez hiányzott még – Az egész világot magával ránthatja a vízkatasztrófa szélén álló Kína