in

Ebbű’ baj lesz!!!! Izraeli háború: az USA a térségbe vezényelte egyik repülőgép-hordozóját és katonai eszközöket is küldött

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy készen állnak Izrael megsegítésére.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy utasította a Ford repülőgép-hordozó csapásmérő csoportot, hogy hajózzon a Földközi-tenger keleti részére, hogy készen álljon Izrael megsegítésére a Hamász meglepetésszerű támadása után, amely mindkét oldalon több mint ezer halottat és több ezer sebesültet követelt – számolt be az AP News.

A USS Gerald R. Fordot és annak mintegy 5 ezer tengerészét és harci repülőgép fedélzetét cirkálók és rombolók fogják kísérni egy olyan erődemonstráció keretében, amelynek célja, hogy készen álljon bármire reagálni, kezdve a Hamászhoz érkező további fegyverek esetleges megakadályozásától és a megfigyelés végrehajtásától.

A nagyszabású bevetés, amely számos hajót és harci repülőgépet is magában foglal, aláhúzza azt az aggodalmat, amellyel az Egyesült Államok megpróbálja megakadályozni a konfliktus kiéleződését – ismertette a lap.

 

 

Lloyd Austin miniszter azt is közölte, hogy az Egyesült Államok azonnali hatállyal további katonai eszközöket küldött Izrael számára, az első szállítmány már vasárnap útnak indult és néhány napon belül megérkezik a Közel-Keletre. A miniszter hozzátette, hogy

a Pentagon vezetése a következő napokban is szoros egyeztetésben marad az izraeli védelmi erőkkel.

Biden is egyeztetett Netanjahuval

A Fehér Ház vasárnap azt közölte, hogy Joe Biden elnök vasárnap is telefonon egyeztetett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, akit tájékoztatott a már útnak indított amerikai katonai szállítmányról, valamint az Egyesült Államok diplomáciai erőfeszítéseiről, amelyeket az elmúlt egy napban Izrael védelmében tett. A megbeszélésen szó volt a Hamász által elrabolt és túszul ejtett emberek sorsáról.

Amerikai kormányzati illetékesek washingtoni idő szerint vasárnap délután azt közölték, hogy az áldozatok között négy amerikai állampolgár van, de hivatalos bejelentés egyelőre nincs, és azt az izraeli kormányzati közlést sem erősítették meg, hogy a túszok között is vannak amerikaiak.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az izraeli kormány vasárnap hivatalosan is hadat üzent, és zöld utat adott a Hamász elleni megtorlás „jelentős katonai lépésekhez”.

 

 

 

(Mandi)

 

 

A mindenszo.hu ezzel a szolidaritási nyilatkozattal támogatja Izraelt, Benjamin Netanjahut és egyben elítéljük az iszlamista terrorista támadást.

 

 

Aláírom a nyilatkozatot

Elfogadja, hogy a mindenszo.hu tájékoztatót küld a petícióval és a hírekkel kapcsolatban.

 

 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

 

I stand with Israel – Szolidaritási nyilatkozat Izraellel – Itt lehet aláírni! Ömlenek az aláírások

Izraeli háború – Bécs, ma, állítólag Európa legélhetőbb városa, mutatjuk a legélhetőbb várost – Videó

Egy magyar színész nekiment Steiner Kristófnak, mert az a kormányt gyalázta