in ,

Döbbenetes gazemberség: Neandermüller védekezésre sajnálta a pénzt, Czeglédyéknek mégis jutott huszonkilenc millió

Éppen egy éve, hogy a kormányhivatal vizsgálatot indított

Éppen egy éve, hogy a kormányhivatal vizsgálatot indított, amiért Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester a veszélyhelyzet idején egy személyben kötött huszonkilencmilliós szerződést a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával – emlékeztetett Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja a Magyar Nemzet keddi számában megjelent cikk szerint.

Niedermüller Péter (DK) később beperelte a hivatalt jó hírnév megsértése miatt.

 

A pert megnyerte a kormányhivatal. Érthető, hogy nem tetszik a baloldalnak, amikor az újabb, sok tíz milliós, titkolni próbált haveri szerződésükről rántjuk le éppen a leplet, de csupán az igazságot mondtuk ki

– jelentette ki a kormánymegbízott.

Hozzátette: közben arról se feledkezzünk meg, hogy Niedermüller Péter ezzel egy időben a kormánnyal akarta megfizettetni a járványügyi védekezésük harmincötmillió forintos költségét. Erre sajnálta a pénzt a baloldal, de Czeglédy Csabára érdekes módon volt huszonkilencmillió.

A kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárásban, az arányosság és szükségesség elve alapján vizsgálódott, és akkori állásfoglalása szerint Niedermüller a veszélyhelyzet idején fennálló jogköreire hivatkozva átruházott hatáskörben, polgármesteri döntésként kötötte meg a szerződést. A megbízási szerződésből kitűnt, hogy annak tartalma általános feladatellátásra vonatkozott, ebből következően az a veszélyhelyzetben jelentkező feladatokon túlmutatott.

A kormányhivatal törvényességi felhívásában felszólította a polgármestert, hogy harminc napon belül szüntesse meg a törvénysértést, és helyezze hatályon kívül a döntésről szóló jogsértő határozatot. Ő azonban nem tett eleget a kérésnek, ehelyett beperelte a hivatalt jó hírnév megsértése miatt. Niedermüller Péter már több alkalommal figyelmen kívül hagyta a kormány által hozott döntéseket, ilyen volt a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak elengedésének semmibevétele vagy éppen az építmény- és telekadó kivetése úgy, hogy a kormány a 2021-es évre adóstopot vezetett be az önkormányzatoknál.

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Csak a szokásos: álhírt terjeszt a 168 óra, a közmédia nem forgat filmet az őszödi beszédről

Agyhalál – Az áruló Dévényi tagadja, hogy áruló lenne