in ,

Döbbenet! Tetten érték a Jobbik miskolci politikusát, miközben illegális lerakóhelyre tett több zsák szemetet

Illegális szemétlerakás közben érték tetten múlt szombaton a borsodi megyeszékhely közelében lévő Mályiban Badány Lajost, a miskolci közgyűlés jobbikos önkormányzati képviselőjét

Illegális szemétlerakás közben érték tetten múlt szombaton a borsodi megyeszékhely közelében lévő Mályiban Badány Lajost, a miskolci közgyűlés jobbikos önkormányzati képviselőjét, aki bizottsági elnökként és gazdasági tanácsnokként is tevékenykedik a Miskolci Önkormányzatnál – értesült a PestiSrácok.hu. A Mályi Polgárőr Egyesület elnöke felháborítónak tartja, hogy Badánnyal szemben nem indult szabálysértési eljárás. Rádi József úgy véli, a közszereplőknek példát kellene mutatni, ezért rossz üzenet a társadalom felé, hogy egy befolyásos politikus bármit következmények nélkül megtehet. Érdekesség, hogy városházi informátorunk szerint Jakab Péter Miskolcon éppen azért lobbizik, hogy Badányból alpolgármester legyen.

A Miskolctól mindössze néhány kilométerre fekvő Mályi igazi turistaparadicsomnak számít a nyári szezonban. Az ország számos pontjáról érkeznek ide a kikapcsolódásra vágyók, ám a közeli borsodi megyeszékhelyen élők körében a legnépszerűbb ez a bájos kistelepülés. A helyiek építenek a térség turisztikai vonzerejére: szállásokkal, gyorsétkezdékkel és szórakozóhelyekkel várják a vendégeket. Jó időben az apró, romantikus kis szigeteken sütkéreznek a napimádók, a vízisportok szerelmesei vitorláshajóval és vízibiciklivel szelik át a tavat, a hivatalos strand mellett pedig számos szakaszon ingyen lehet fürdeni. A megnövekedett forgalomnak azonban ára van: a település pár pontján illegális szemétlerakók alakultak ki, emiatt a helyi polgárőrség fokozottan figyeli a szóban forgó helyeket. A legtöbb hulladékot a honvédség üdülőjének közelében helyezik el, és hiába takarítják el a Mályiban élők, folyamatos az utánpótlás. Néhány helyi lakos megelégelte az áldatlan állapotot, és eldöntötték: elcsípik a tettest.

 

Hosszú időt töltött a helyszínen az egyik elszánt lokálpatrióta, aki a bokrok mögül pásztázta a terepet és kiszúrt egy szürke furgont, melyből kipattant az a középkorú férfi, aki több zsák szemetet pakolt ki oda, ahol a kihelyezett figyelmeztetés nagy betűkkel hirdeti, hogy tilos szemetelni

– idézte fel az eseményeket érdeklődésünkre Rádi József, a Mályi Polgárőr Egyesület elnöke. Rádi József beszámolója szerint a szemtanú felvételeket készített, amelyeken a furgon rendszáma is látható. A bizonyítékokat megosztotta az egyik helyi Facebook-csoportban és jelezte, hogy ismét illegális hulladéklerakás zajlik a honvédség üdülője melletti terepen. A posztot olvasva az egyik önkormányzati képviselő autóba ült és elcsípte az elkövetőt.

Jelezték, hogy valaki kitett valamit. Azonnal kocsiba ugrottam, megállítottam és szóltam neki, hogy amit kitett, azt el kellene vinni. Azt mondta, sajnálja, ha rosszat tett, de egy hölgy ismerőse – aki mellette ült – kérte meg, hogy segítsen. A nő mutatta neki, hova kell vinnie a szemetet

– elevenítette fel a történteket Jakó László (független) önkormányzati képviselő portálunk érdeklődésére. Jakó László a PestiSrácok.hu kérdéseire reagálva azt is elmondta, hogy az illető együttműködőnek bizonyult, ezért az önkormányzati képviselő úgy vélte, a konstruktivitás miatt a szóbeli figyelmeztetésen túl nincs szükség semmilyen szankcióra. Jakó László azt állítja, hogy az illegális szemetelő nem pakolta vissza a furgonjába a zsákokat, mert sürgős dolgára hivatkozva elsietett, ám ígéretet tett rá, hogy visszatér és elviszi a szóban forgó szemetet. Jakó szerint tartotta a férfi a szavát, aki elküldte neki később a fotókat és videókat arról, hogy valóban elvitte a szemetet.

 

 

A polgárőrök viszont azt állítják, hogy a szemét a mai napig ott van, és hogy feltehetően azért volt ilyen szelíd és engedékeny a máskor határozott és keménykezű Jakó, mert nem mezei állampolgárról van szó, hanem a furgonja alapján beazonosított Badány Lajosról, aki a miskolci Jobbik egyik ismert politikusa.

 

Jakó viszont azt állítja, fogalma sem volt róla, hogy a helyiek által lebuktatott szemetelő ismert helyi politikus; számára csak később – a szemetelővel történő beszélgetések és üzenetváltások során – derült ki, hogy valóban Badány Lajosról van szó, és több ízben nyomatékosította portálunknak, hogy azért engedte el a szankciók nélkül szemetelő politikust, mert az együttműködőnek bizonyult és megbánást tanúsított.

Badány Lajos jelenleg a Miskolcot vezető szivárványkoalíció önkormányzati képviselője, emellett bizottsági elnök, gazdaságfejlesztési tanácsnok is, városházi informátorunk szerint pedig Jakab Péter keményen lobbizik azért, hogy Badányból alpolgármester legyen.

A helyi Facebook-csoportból politikai nyomásra tüntethették el a miskolci jobbikosra nézve kompromittáló felvételeket. El akarták simítani gyorsan az ügyet

– érvelt portálunknak a polgárőrök vezetője, aki szerint a közszereplőknek példát kellene mutatni, ám a jobbikos képviselő erre fittyet hányt, és suttyomban oda hordta a szemetet, ahol felhívás is jelzi, hogy ez tilos, és ki tudja, hányszor tett már így korábban. Rádi szerint Badány tette rendkívül méltatlan.

Példát kellene statuálni. Szabálysértés történt. Ha most szemet hunyunk afelett, hogy egy miskolci képviselő következmények nélkül, furgonnal hozza hozzánk a szemetet, hogyan tudjuk betartatni a legalapvetőbb szabályokat a mezei állampolgárokkal?

– vetette fel a kérdést.

Az ügy kapcsán többször próbáltuk elérni Badány Lajost, aki nem vette fel a telefont, majd üzenetünkre csütörtök éjszaka, éjfél körül reagált. Badány sms-ben a kései időpontra hivatkozva azt kérte, küldjük el számára a kérdéseket. Megtettük. Az ügy részleteire vonatkozó kérdéseink mellett azt is szerettük volna megtudni a jobbikos politikustól, hogy regnáló önkormányzati képviselőként mi a véleménye az illegális szemétlerakásról. Kérdéseinkre eddig nem érkezett válasz.

A DK befolyása alatt működő miskolci városvezetésnek egyébként még jól is jöhet ez a sztori, hiszen a rohamosan gyengülő és leépülő Jobbik egyre kínosabbá válik baloldali szövetségesei számára is. Jakab viszont Miskolcon még lobbizik annak érdekében, hogy embereit alpolgármesteri székbe, vagy fontos pozíciókba juttassa.

Kiemelt képen Badány Jakab Péterék társaságában. Fotó: eszakhirnok.com 

 

(Juhári Andrea, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nem stadion – Százharmincmilliárd támogatást kapnak jövőre a nyugdíjasok

      Orbán Viktor a Lánchíd felújításáról: szerencsétlenkedést látok