in , ,

Csoda történt! Végre kiálltak a magyarok mellett! Horvát államfő: Brüsszel túllépte a hatáskörét

„Ma Magyarországról van szó, holnap valami nagyobb országról, amelyet meg kellene leckéztetni” – fogalmazott Milanović, Novák Katalinnal tartott találkozóját követően.

Zoran Milanović horvát államfő budapesti látogatása során keményen kritizálta az Európai Uniót a Magyarországnak járó források befagyasztása miatt, és kijelentette, hogy az ehhez hasonló lépések a blokk felbomlását eredményezhetik – tudósít az AP. A horvát elnök Novák Katalinnal tartott találkozóját követően azt hangoztatta, hogy Brüsszel túllépte hatáskörét a tagállamokkal szemben.

„Ez a fajta kapcsolat az EU és Magyarország között mélységesen irritáló.

Ma Magyarországról van szó, holnap valami nagyobb országról, amelyet meg kellene leckéztetni” – mondta Milanović.

A magyar és a horvát államfő egyaránt hangoztatta, hogy elítélik az Ukrajna ellen irányuló orosz agressziót.

Milanović hozzátette, hogy a magyar kormányhoz hasonlóan nem támogatja a Moszkva elleni szankciókat,

és a konfliktust Oroszország és az USA közötti proxiháborúnak tekinti.

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kifejezte örömét Horvátország schengeni övezethez csatlakozását illetően, melynek köszönhetően erősödhetnek a két ország közötti kereskedelmi és turisztikai kapcsolatok. A magyar államfő ezt követően felszólította az ukrán hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben a magyar kisebbség jogait Kárpátalján, ahol a tudósítások szerint sorra távolítják el a magyar zászlókat a közintézményekről.

 

(mandiner.hu)

 

 

Na, végre! Fellebbezett a Minority SafePack (MSPI) kezdeményező bizottsága hétfőn az Európai Bizottság (EB) elleni eljárása keretében

Bohár Dani: a baloldal hazudik a debreceni akkumulátorgyárról, leírom, mi az igazság