in ,

Horvát kiállás a magyarok mellett! Horvát államfő: Brüsszel terrorizálja Magyarországot

Január 20-án Novák Katalin köztársasági elnök meghívására hivatalos látogatásra érkezik hazánkba Zoran Milanovic horvát államfő

Január 20-án Novák Katalin köztársasági elnök meghívására hivatalos látogatásra érkezik hazánkba Zoran Milanovic horvát államfő – közölte a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-vel. Zoran Milanovics horvát államfő csütörtökön újságíróknak úgy fogalmazott: Brüsszel terrorizálja Magyarországot, de én örömmel megyek oda, beszélni olyanokkal, akik nem ellenségek. Hozzátette azt is: Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, amit nem mondhat el más szomszédokról.

 

 

A horvát elnök Novák Katalin köztársasági elnök meghívására utazik Budapestre, magyar hivatali kollégája a Sándor-palotában fogadja pénteken. A horvát elnöki hivatal közleménye szerint Milanovic várhatóan Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik, valamint a magyarországi horvát közösség képviselőivel, továbbá meglátogatja a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthont (HOSIG) Budapesten.

A volt szocialista elnök szerint bár politikailag eltérő nézeteket vallanak, ez nem változtat azon, hogy a két ország között ezer éve áll fent jószomszédi viszony.

– Néhány ideológiai kérdésben nem értünk egyet, de kiderült, hogy azon kevesek közé tartozom, akik oda mernek menni – mondta. „A magyar politika más, de ezek a demokraták rettenetesen terrorizálják őket” – utalt Brüsszelre a horvát elnök.

Szombaton a magyar és a horvát elnök beszédet mond a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa hivatalos megnyitóján Veszprémben.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Jujjj de izgi!!! Akár 6 magyar baloldal EP képviselő és érintett lehet az EU-s botrányban, korrupcióban!

És még neki nagy az arca! Trágár Lili pert indít korábbi iskolája ellen + mindenszo.hu kommentár