in ,

Bunkók – Alkotmánybíróság: az MSZP megsértette a Mathias Corvinus Alapítvány jóhírnevét

Az AB szerint jóhírneve egy szervezetnek is van, a szocialista párt pedig valótlanságokat állított a tehetséggondozó alapítványról.

Az MSZP 2020 őszén tiltakozott amiatt, hogy Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdonába kerül a révfülöpi kikötő. 

Nem sokkal később viszont kiderült az MSZP tévedett: nem a falu közforgalmú kikötőjét kapta meg az MCC, hanem az egykori tervhivatali üdülőhöz tartozó kis magánkikötőt.

Az MCC pert indított, mert a szervezet szerint az, hogy „olyan területet venne el az emberektől, amelyek korábban tömegeket szolgált ki, mostantól viszont kizárólag egy szűk, magánfelekből álló kör használhatná”, szándékosan valótlan tényállítás, megtévesztés, ami súlyosan sérti az alapítvány jó hírnevét.

Az Alkotmánybíróság határozata szerint egyértelműen téves tényállításról volt szó, a Facebook-videó készítőitől

minden kétséget kizáróan elvárható lett volna a kérdéses ingatlanok megfelelő azonosítása”.

Jóhíre egy szervezetnek is van, és az Alaptörvény azt is védi. Az ilyen téves állítás nem minősíthető lényegtelen tévedésnek, mert alkalmas arra, hogy az MCC megítélését a társadalom széles körében negatívan befolyásolja.

Így korábban a bíróságok tévesen ítélték meg a helyzetet. Az AB megsemmisítette az emiatt Alaptörvény-ellenes ítéleteiket. Az ügyet újra kell tárgyalni.

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Juszt megbuggyant – Zavar az erőben: Juszt szerint Orbán egy orosz zászló előtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatót, pedig nem

Kezdődik – Morawiecki figyelmeztet: a Tusk-kormány beleegyezett, hogy vagy beengedik a migránsokat, vagy fizetnek minden migráns után