in ,

Budapest egyetlen önkormányzati fillért sem fordít illegális bevándorlók támogatására

Kocsis Máté szerint hazugság, amit a Demokratikus Koalíció és a Jobbik állít ezzel kapcsolatban.

A Fidesz budapesti elnöke ezt arra reagálva mondta szerdán az MTI-nek, hogy Gy. Németh Erzsébet (DK) önkormányzati képviselő szerint a főváros 2017 októberétől a Szubjektív Értékek Alapítvánnyal közösen szervezett egy tízrészes fórumot a harmadik országból érkezők beilleszkedéséről az ENSZ Menekültügyi és Integrációs Alapjának támogatásával, továbbá migrációs ügyfélpontot is működtet az ENSZ illetékes szervezetével együttműködve.

Tokody Marcell jobbikos képviselő pedig azt mondta, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) olyan programot működtetett, amely migránsok magyarországi letelepedését segítette.

Kocsis Máté erre reagálva az MTI-nek telefonon azt mondta, az önkormányzat egyetlen fillért sem fordít illegális bevándorlók támogatására.

A brüsszeli forrásból finanszírozott program során hatvan oltalomban részesülő, tehát legálisan Magyarországon tartózkodó ember szociális ellátását finanszírozzák, a Belügyminisztérium pedig uniós kötelezettségének tesz eleget, amikor ezt a pénzt elosztja – közölte.

Hozzátette, meglepő, hogy pont a DK és a Jobbik teszi ezt szóvá, amelyek le akarják bontani a kerítést, nem szavazták meg a migránsok betelepítését tiltó javaslatot, és ahogy korábban a témában tartott nemzeti konzultációt, úgy most a „Stop Soros” törvénycsomagot is bojkottálják.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

TÁMOGATÁS – Holland politikus: Orbán Viktor egy hős

EZ A BESZÉD – Salvini: évente százezer migránst fogunk kitoloncolni