in ,

EZ A BESZÉD – Salvini: évente százezer migránst fogunk kitoloncolni

A jobboldali, bevándorlásellenes Északi Liga vezetője, Matteo Salvini előállt tervével, amellyel megmentené Olaszországot. Ha megválasztják, akkor állítása szerint évente százezer migránst fog kitoloncoltatni az országból.

 

A jobboldali, bevándorlásellenes Északi Liga vezetője, Matteo Salvini előállt tervével, amellyel megmentené Olaszországot. Ha megválasztják, akkor állítása szerint évente százezer migránst fog kitoloncoltatni az országból.

Élesedik a kampány a március 4-i olaszországi választások előtt. A pártok lehozzák a csillagokat is az égről, hogy elnyerjék a választók kegyeit. Az Északi Liga viszont azt mondja, amit már évekkel ezelőtt is, hogy a migránsválság miatt néhány évtized alatt úgy megváltozhat Olaszország népességének összetétele és kultúrája, hogy rá sem lehet majd ismerni.

Matteo Salvini.

Matteo Salvini a Berlusconi vezette jobbközép Forza Italia formációval fogna össze és alakítana koalíciós kormányt.

Salvini korábban a Reppublica című lapnak adott interjúban azt mondta, hogy kormányfőként évente 100 ezer migránst toloncoltatna ki, ami – figyelembe véve, hogy ötéves ciklusról beszélünk – azt jelentené, hogy Salvini félmillió bevándorlót rakna ki Olaszországból 2023-ra.

Salvini a kis- és középvállalkozásokat támogatná, szerinte ezeket az olasz cégeket a korábbi baloldali kormányok kiszolgáltatták a nagyvállalatoknak, akikkel képtelenek voltak felvenni a versenyt, és ezt nagyon megsínylette az olasz gazdaság.

Kötelességem megváltoztatni a szabályokat, mert számomra a saját hazám az első”

– mondta. Salvini egyébként Donald Trump amerikai elnök támogatója.

Eközben a szintén bevándorlásellenes 5 Csillag Mozgalom vezetője, Luigi Di Maio támogató gesztust tett a formálódó jobboldali koalíció megalapozására. A pártvezér a La Stampa napilap információi szerint zárt körben elmondta, hogy a támogatottsági adatok arra kényszerítik őket, hogy együttműködjenek Berlusconi és Salvini pártjával és közösen alakítsanak kormányt.

A balliberális Politico című online lap úgy kommentálta a történéseket, hogy

Európa legrosszabb olasz rémálma egy kicsit közelebb került a valósághoz”.

Hát igen, nem lehet könnyű megbirkózni a gondolattal, hogy Olaszország olasz ország maradhat.

 

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Budapest egyetlen önkormányzati fillért sem fordít illegális bevándorlók támogatására

BOTRÁNY – A keresztény iskolák diákjainak kötelező mecsetbe járniuk Hollandiában