in , ,

BRÉKING – Karácsony Gergelyék legújabb szövetségese azonnal le akarja bontani a déli határkerítést

Érdekes posztra bukkantunk a legnagyobb közösségi portálon.

Érdekes posztra bukkantunk a legnagyobb közösségi portálon. Facebook-bejegyzésében az új szélsőbaloldal párt, a Balpárt alelnöke Kalmár Szilárd szerdán délután azt írta: “A déli vasfüggönyt le kell bontani”. Ennek pikantériája: nincs egy hete, hogy a legnagyobb baloldali pártok (MSZP, Párbeszéd) közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely együttműködési megállapodást kötött a szélsőbaloldali Európai Baloldal – Munkáspárt 2006-tal és a Balpárttal, utóbbi részéről pedig épp Kalmár Szilárd írta alá a paktumot. 

Az ifjú szocialisták mozgalmának egykori építője a kommentek között azt is elismeri, hogy bár Gyurcsány  Ferenc szerint “politikai öngyilkosság erről beszélni”, ő mégis nyíltan vállalja a véleményét. 

Kalmár Szilárd január közepén jelentette be, hogy Józsefvárosban elindul a tavaszi parlamenti választáson, és pártja, az újjászülető szélsőbaloldal „meghatározó” szerveződése, azaz a Balpárt a jövőben minden választáson meg fogja magát méretni. 

Harcba hívják a józsefvárosiakat a modern kori kommunisták

Ezután nem kellett sokáig várni: a baloldali miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely össze is hozta a nagy szövetséget, és aláírta az együttműködési megállapodást a két neokommunista párt vezetőjével. A Fidesz-frakció szerdán közleményben emlékeztetett arra, mennyire köpönyegforgató Karácsony Gergely viselkedése, aki tagadja, hogy le akarná bontani a kerítést,  elvállalta annak a szocialista pártnak a miniszterelnök-jelöltségét, amely konkrétan bejelentette a nemzetközi sajtóban, ha hatalomra kerülnek, azon lesznek, hogy mielőbb lebontsák a kerítést.

Karácsony pártja, a Párbeszéd is azt akarta, hogy ne épüljön fel a határkerítés, még a határzár megépítéséről szóló törvény kihirdetését is meg akarták akadályozni.

A baloldali miniszterelnök-jelölt bevándorláspárti politikájának újabb bizonyítékai azok a Facebook-bejegyzések, amelyekre most a PestiSrácok.hu bukkant rá. A baloldali szövetség újonca, Karácsony egyik legfrissebb szövetségese, Kalmár Szilárd jó ideje kampányol a kerítés és a határvédelem ellen. Ez a kampánya pedig most a következő formában öltött testet:

Kalmár Facebook-oldala, Lenin elvtárssal és vasfüggöny-bontással…

Legfrissebb bejegyzése, melyben konkrétan kijelenti, hogy „a déli vasfüggönyt le kell bontani”, csak a hab a tortán. Kalmár csaknem húsz éve vállal aktív szerepet a baloldalon: volt Horn Gyula kampánykoordinátora, az Ifjú Szocialisták kaposvári, majd Somogy megyei vezetője, az MSZP-ből kilépve megfordult a Munkáspárt 2006-ban és a Zöld Baloldal nevű mozgalomban is. Többször értekezett arról, hogy a kerítés és a kötelező kvótát elutasító magyar kormányzati politika gyűlöletkeltő, és szerinte befogadónak és elfogadónak kell lenni.

Kalmár szerint a határvédelem migránsokkal való riogatás. „Utálni a burzsujokat kell.”

Személy szerint dolgozott is migránsokat segítő szervezetben, konkrétan a Magyarországot két éve ellepő, illegális bevándorlókat etető, ruházó szervezetek egyike, a „Segítsünk együtt a menekülteknek!” csoport vezetője volt. Akcióiról előszeretettel számolt be annak idején a balliberális média. Kalmár még a Facebook-oldalán is beszámolt arról, mekkora öröm számára, hogy egy afgán család otthonra talált Ferencvárosban, segített is nekik, szőnyegeket, bútorokat hordani. 

Nagy az egyetértés…; Fotó: Facebook

A szélsőbaloldali politikus azóta is határozottan kiáll álláspontja mellett, amelyhez a jelek szerint szövetségeseket is talált. Az őt támogató egyik kommentelő szerint a déli határt védő kerítés lebontása után a szögesdróttal „a terror házát kellene becsomagolni”. 

Ezek után a Kalmárral szövetségre lépő Karácsony Gergely elég nehezen kérheti ki magának a Fidesz napokban elkészült politikai plakátját, amelyen – Vonával, Szél Bernadettel és Gyurcsány Ferenccel együtt – erővágóval a kezében pózol egy szétvágott kerítés előtt, Soros György társaságában.

Vezető képünkön Kalmár Szilárd és Karácsony Gergely látható; forrás: Facebook
(Pestisracok.hu, Füssy Angéla)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Jurák Katát provokálja Dévényi István újságíró

Sivalkodik az ellenzék a Fidesz plakátja miatt